Rollo: – ”65 dagar till avspark”

Andreas Granqvist jagar fortfarande nyförvärv Foto: Johan Lilja

Idag är det 65 dagar till premiären i Superettan. HIF åker till Sundsvall för att påbörja resan tillbaka till allsvenskan. Vi är många som hoppas att målet ska nås redan i höst men erfarenheten säger oss också att det kan dröja mer än en säsong…

Två träningsmatcher har avverkats men det går ju inte att dra några slutsatser om lagets kapacitet efter dem. Det man kan notera är att den ende som gjort mål är en 16-åring som troligen inte får plats i startelvan, åtminstone i inledningen av säsongen. På sikt kan Simon Bengtsson säkert bli en tillgång, men jag tror inte vi ska räkna med något genombrott redan i år.

Det vi redan nu kan säga med säkerhet är att truppen är inte komplett. Jag hoppas att Granen & Co så snart som möjligt får in de kompletteringar som planeras så att Jörgen Lennartsson och hans manskap kan spela ihop en stark startelva. Vi minns med fasa inledningen förra året när HIF inte lyckades göra mål på de fem första omgångarna. Jag tror på kontinuitet och att laget behöver tid för att bli samspelt. Av vad vi har kunnat utläsa hittills har det enda nyförvärvet, Vladislav Kreida, övertygat. Han kan vara ett fynd. Vi hoppas på fler.

Att laget behöver kompletteras med en vänsterback är uppenbart. Vi är många som har svårt att förstå att HIF valt att tacka nej till Adam Eriksson. Han har verkligen varit en vattendelare i klubben. Själv anser jag att han fått oförtjänt mycket negativ kritik. Intressant är att Ravy Tsouka, som inledde förra året katastrofalt, nu verkar kunna leva upp till de förväntningar som ställdes på honom när han värvades.

“Vi är många som har svårt att förstå att HIF valt att tacka nej till Adam Eriksson. Han har verkligen varit en vattendelare i klubben”
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0012

Skadeläget är visserligen inte lika illa som ifjol, men ändå lite oroväckande. Jag undrar hur länge det ska dröja innan Andreas Granqvist kastar in handduken och inser att det är dags att ägna sig åt sportchefsjobbet på heltid. Att han ska komma tillbaka och ta en plats i EM-laget är väl lika sannolikt som att pandemin försvinner innan seriespelet börjar? Jag ör övertygad om att Granen har gjort sin sista match i elitsammanhang. Lika övertygad är jag om att han kommer att vara en tillgång som sportchef. Men nu vill jag se nyförvärven presenteras. Minst två, men gärna tre spelare som kan lyfta nivån på laget.

Det verkar ju som att HIF får behålla både van den Hurk och Max Svensson en tid framöver, vilket är positivt. Även om vår holländare gärna vill pröva vingarna på en högre nivå så verkar klubbarna inte stå i kö för att lägga upp de slantar som HIF vill ha för att släppa honom. Och samma gäller tydligen Max.

Jag tycker att det är positivt att HIF-ledningen inte är så desperat att klubben släpper iväg spelare för långt under marknadsvärdet

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*