Debutmålskytten Simon Bengtsson: “Jag brukar inte göra mål så ofta…”

210130 Helsingborgs Simon Bengtsson jublar efter 1-0 under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

När HIF genomförde sin första träningsmatch för året mot Torns IF fick 16-år unge Simon Bengtsson göra också göra sin debut i A-laget.

Första matchen för året, hur kändes det?

” – Skitkul att få göra debut, det är ju någonting man har drömt om sedan man började spela fotboll. Skitkul!”

Unge Simon Bengtsson som för närvarande tränar regelbundet med A-laget nöjde sig dock inte bara med att göra debut, utan skulle även i sin debut lyckas med bedriften att göra mål. När målet kommer på tal skiner Unge Bengtsson upp i ett brett leende.

Du fick göra mål i debuten också, hur kändes det?

” – (Skratt) Jag brukar inte göra mål så ofta så det var skitkul och få göra mål också. Otroligt kul.”

Unge Simon Bengtsson som för närvarande tränar regelbundet med A-laget på Olympiafältet beskriver en Jörgen Lennartsson som inte vill att ungdomarna ska förändra sitt spel allt för mycket.

Hur skulle du beskriva Jörgen Lennartsson utifrån ett ungdomsperspektiv?

“- Han snackar med oss efter varje träning om vi har gjort det bra. Sen pushar han oss också, att vi inte ska känna oss begränsade, att vi inte ska hålla inne någonting, utan att vi ska göra vårt som vi har gjort innan och ta med det ut på planen också.”

Simon Bengtsson som normalt sett spelar en vänsterbacksroll har under Jörgen Lennartsson istället få spela en roll som ytterforward både på träning och nu också på match, något som enligt Simon inte skiljer sig särskilt mycket.

Du är ju normalt sett vänsterback men du får spela mycket ytter nu, hur tycker du skillnaden är där emellan?

“- Skillnaden är ju att man kommer upp mycket högre i banan jämfört som ytterback. Det är väl främst det.”

Tycker om den rollen?

” – Ytterback är ju den position jag har spelat nästan hela mitt liv så jag trivs ju bättre som ytterback, men det är inte så stora skillnader mellan ytterforward heller, så det är skitsamma egentligen.”

16-åringen Simon Bengtsson har imponerat under sin tid i träning med A-laget, speciellt med sin känsliga vänsterfot som han mer än gärna använder för att slå sina inlägg.

Vi bevakar ju varje träning och jag har berömt dig för din fina inläggsfot, finns det något mer som du vill utveckla för att ta nästa steg?

” – Högerdojan såklart… Den är ju inte sådär jättevass om man säger så (Skratt). Sen är det som du har skrivit i andra rapporter också att jag behöver lägga på lite styrka.”

Utöver det är målbilden bestämd hos unge Simon…

Men rent personliga karriärmässiga mål, Var vill du vara om 2-3 år?

” – Såklart att få spela i A-laget och kanske få ett kontrakt. Det är väl drömmen att komma upp i A-laget.”

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

1 trackback/pingback

  1. Rollo: – ”65 dagar till avspark” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*