Truppbygget inför 2021: Landslagsmittfältare ansluter på lån

Vladislav Kreida

Ligaguld, cupguld, kval till de Europeiska cuperna och landslagsspel. Man skulle kunna tro att det handlar om en, äldre, rutinerad defensiv mittfältare men så är inte fallet. Nä, det är en beskrivning som passar väl in på HIFs senaste tillskott – den 21-årige estländaren Vladislav Kreida

Han beskrivs som en “terrier”, en bollvinnare HIFs senaste nyförvärv. 21-årige Vladislav Kreida har, trots sin unga ålder, samlat på sig rejäl erfarenhet från både seniorfotboll, landslagsspel och spel i Europa. Den defensiva mittfältaren anländer från den Estländska mästarklubben, FC Flora Talinn, där han noterats för 60 matcher (3 mål) sedan debuten i Mars 2018.

Landslagdebuten kom i juni 2019 när han hoppade in i landslagets förlustmatch, mot Tyskland, i EM-kvalet. Sedan dess har ynglingen noterats för ytterligare nio landskamper varav den senaste i Nations League-mötet, med Georgien, i November förra 2020.

Att Kreida redan fått upp matchtempot vittnar veckans träningslandskamp om. Det esländska landslaget spelade nämligen mot det ungerska klubblaget, Ferencvaros, och förlorade visserligen med 1-0. Bästa på plan, som estniska Soccernet uttryckte det, “den kontrollerande mittfältaren Vladislav Kreida som gång på gång, kunde stoppa motståndarnas attacker”

För HIFs del så kommer man, initialt, låna Kreida under den kommande säsongen. Men i detta fallet finns det även en köpoption som HIF kan utnyttja för att köpa loss mittfältaren vars kontrakt, med Flora, sträcker sig över 2022

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

1 trackback/pingback

  1. Träningsrapport 18/1: “Jag fortsätter att imponeras av honom” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*