Robin Simovic: ”HIF har varit mitt första val hela tiden”

Under förra säsongen blev han känd som Ängelholms skyttekung vilket gjorde att ett flertal klubbar både i Sverige och utlandet har jagat honom ändå sen transferfönstret öppnade den första januari. Efter veckor av spekulationer blev det under förmiddagen äntligen officiellt att Robin Simovic hamnar i HIF, kontraktet löper över 3,5 år. Idag gjorde han sin första träning med laget, och Allt om HIF var givetvis på plats för att ställa några frågor.

Grattis till kontraktet Robin! Vad är ditt första intryck efter träningen?
Det känns väldigt bra, det verkar vara ett härligt gäng grabbar så jag har bara fått positiva intryck hittills.

simovic_jesper
Jesper välkomnar Robin Simovic till HIF
Foto: Bjarki Tordarson

Hur kändes tempot?
Det kändes som det ska göra, det är ju ett högre tempo än vad jag har varit med om tidigare så det blev till att jobba hårt, men det är bara bra.

Är du lättad nu när det äntligen har blivit officiellt att det blev HIF?
Ja, det känns jättebra eftersom att man har väntat väldigt länge på det här.

Var HIF det självklara valet?
Ja, det har varit mitt första val hela tiden.

Varför har det tagit så lång tid?
Så lång tid vet jag egentligen inte om det tog utan det beror väl snarare på att det har varit omtalat ända sen Jeppe var med och kollade från läktaren. Men transferfönstret öppnade ju den första januari och jag blev klar en månad senare och med tanke på att det är öppet i två månader till så har det inte tagit så lång tid.

Fanns det några andra klubbar som du kände skulle kunna vara ett alternativ?
Det fanns andra klubbar, både från Sverige och i utlandet, så det fanns lite olika erbjudanden att ta ställning till, men jag kände ändå själv att HIF var det bästa för mig då det är en bra miljö att utvecklas i.

HIF_0134
Robin Simovic
Foto: Bjarki Tordarson

Kan du inte berätta lite kring vilken sorts spelartyp du är?
Ja, jag är en lång spelare säger Robin och skrattar. Förutom det så är jag teknisk och har en bra spelförståelse och bra avslut.

Vad har du för förväntningar på speltid?
Jag har inte satt upp några mål om det utan just nu vill jag bara komma in i det, sen får vi se hur det blir.

Ditt kontrakt är på 3,5 år, har du som ambition att stanna hela tiden ut?
Det tänker jag inte på i nuläget utan jag vill bara komma in i laget och prestera så bra som möjligt, sen får resten tala för sig själv.

Hur ser du på att du är fostrad i MFF och nu hamnat i HIF – deras största rivaler?
Jag har fått många frågor kring det men Malmö hade ju sin chans på den tiden men de valde att släppa mig, och HIF är ju en storklubb som visat ett seriöst intresse så det var inget snack om saken. Sen är det ju klart att en del fans kommer att vara sura över mitt val, det är något som jag förväntar mig men tror inte att det är någon fara. Än har jag inte fått några reaktioner men det kanske kommer med tiden.

Kommer du att fortsätta pendla från Malmö eller du bosätter dig i Helsingborg?
Jag kommer att flytta till Helsingborg.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
Självklart att det ska gå bra då vi har en bra trupp. Det gäller helt enkelt för oss att ligga i toppen och kunna utmana på fullt allvar.

Förra säsongen så bombade du in mål för ÄFF, vad krävs det för att göra samma sak i allsvenskan?
I allsvenskan så har man ju bättre spelare omkring sig vilket gör att man får lite bättre passningar och bollar så jag tror att det kan bli lika bra.

Vad kan publiken förvänta sig av dig under säsongen?
En hungrig spelare som vill ge fansen något speciellt.

Vi på Allt om HIF tackar Robin Simovic för att han tog sig tiden att svara på våra frågor och önskar honom all lycka och välgång inför kommande säsong!

bbl_maria_jonsson

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*