Roar Hansen: “Jag ser honom främst i centerrollen”

I samband med dagens träning i Olympiahallen presenterades Robin Simovic som ny spelare i Helsingborgs IF. Det var hans första träning med laget och det syntes stundtals att det var en ung kille som ville mycket. Det var den första fotbollsträningen sen i november för den Malmö FF-fostrade spelaren, tränare Roar Hansen fick kommentera sitt nytillskott.

Roar Hansen 3
Foto: Bjarki Tordarson

Jag är glad för att han är här, det har varit lite sega förhandlingar men äntligen är det klart. Robin har behövt komma i fotbollsträningen och nu är det så – vilket vi i tränarstaben förstås är nöjda med. Vi är glada över att få hit en offensiv kraft och med hans storlek och spetsegenskaper med målskyttet som vi hoppas att kunna utveckla ännu mer.

Märks det att han inte har tränat fotboll under vintern?

Ja, men jag hade inga förväntningar om att han skulle komma in här idag och dominera. Han kommer från Superettan och har inte tränat någon fotboll sen i november, skulle man med de förutsättningarna gå in och dominera en allsvensk träning vore det något fel på de andra.

Hur bra koll hade du på Robin under din tid i Öster?

Jag kände inte till honom så bra men hade hört talas om honom eftersom att han gjort många mål i Klagshamn. Sen när han hamnade i Ängelholm så såg jag honom i samband med att vi (Öster) mötte dem, sen har man förstås sett Ängelholm ett 6-7 gånger till under säsongen. Jesper Jansson däremot har sett honom jättemånga gånger och hade god koll på honom, det är så här man från klubben vill arbeta med spelare i närområdet. Det vore ju konstigt om man från HIF:s sida inte var intresserad av en skyttekung i Superettan som dessutom spelar i närområdet.

Nu tilldelas han nummer 9 på ryggen i HIF, tycker du att han är perfekt som ”Nummer 9” i ett 4-2-3-1 system?

Egentligen så har jag inte tänkt så längt, men i Ängelholm har han spelat i ett två manna anfall, men Jocke (ÄFF tränaren) har även spelat 4-2-3-1 med laget. Då har han låtit Robin fått spela både som center och släpande bakom, men det är väl klart att jag främst kan se honom i den där centerrollen.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Även sportchef Jesper Jansson var på plats i Olympiahallen, hans schema den senaste tiden har varit väldigt hektiskt men äntligen tycks en av stenarna på hans axlar ha släppt när Robin blev klar. Vi frågade om affären och om truppens status för närvarande.

Hur känns det att äntligen ha landat nyförvärvet Simovic?

Jo det känns väl bra, det har varit en seg process men vi har följt honom sen förra året och har ett nära och tätt samarbete med Ängelholms FF.

Är truppen intakt som den är eller kan den komma att spetsas till ytterligare?

I utgångsläget är den intakt, vår målsättning var att behålla höstens trupp och nu stannar May Mahlangu, Peter är klar och Bedoya ser också ut att landa.

När blir det klart med Bedoya isåfall?

Vi räknar med att han dyker upp nere i Portugal och alla förutsättningarna talar för att kontraktet är klart tills dess.

 

bbl_jimmy_fors

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*