Roars tjat gav resultat

Det är en väldigt nöjd HIF-tränare som vi når dagen efter matchen. Särskilt nöjd är Roar med att passningsspelet fungerade precis som han hade önskat och som han har ”tjatat” om på träningarna inför den allsvenska premiären mot Djurgården.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

-Laget gjorde en fantastiskt fin första halvlek men lyckades sedan dessutom fortsätta att kontrollera matchen efter pausen och därmed slå vakt om vår 3-0-ledning, konstaterar Roar.

-Jag är väldigt nöjd och glad över killarnas prestation. Jag visste sedan tidigare att HIF är ett riktigt bra fotbollslag med många väldigt bra spelare. Men jag har snackat mycket om – och killarna börjar nog tycka att jag är lite tjatig – att vi spelar och vinner matcherna tillsammans

– Det kommer att komma matcher framöver när vi möter starka motståndare och när vårt passningsspel inte fungerar lika bra som det gjorde i första halvlek mot Djurgården. Då gäller det att vi har ett alternativ.

Roar vill inte kalla det ”plan B”, men han erkänner att det egentligen är vad det handlar om.

–   Det viktiga är att alla killarna vet vad de ska göra och att alla spelar enligt samma idé, så att inte några drar åt ett håll och resten åt ett annat.

Från TV-soffan såg spelet betydligt säkrare ut mot Djurgården än i cupmatchen mot Gefle. Var det Spanien-resan som gjorde susen?

Roar drar på svaret och menar att det handlar förmodligen mer om att man kommit ett steg längre i försäsongsträningen.

En annan skillnad mellan de båda matcherna var att David Accam inte sprang offside en enda gång i den allsvenska premiären, vilket kan jämföras med ett otal gånger mot Gefle.

–  Där handlade det mer om Davids position. Nu startade han på kanten och lite längre ner i banan. När han ligger på topp, som mot Gefle, är han så ivrig att komma iväg att han lätt springer offside. Men jag har pratat med honom om det. Han är så himla snabb att han inte ska behöva rusa offside även om han spelar på topp.

Försvaret såg väldigt stabilt ut, men nu har du väl några backar som börjar återvända efter skadefrånvaro som vill vara med och konkurrera om platserna?

– Ja, det stämmer Emil var igång och tränade med oss på söndagsförmiddagen och Wallid gjorde ju ett kort inhopp mot Djurgården. Men de ligger efter med träningen och det kommer att ta några veckor innan de tagit igen det som de förlorade under försäsongen.

– Jag är förstås jätteglad över att ha så många som möjligt friska och tillgängliga, konstaterar Roar.

Härnäst väntar cupmatchen mot Göteborg – en viktig match, eller hur?

–  Jo, men man ska inte överdriva betydelsen ändå. Jag vill inte måla upp något ”cupspöke”. Vi ska göra vad vi kan för att vinna.

–  Göteborg kommer att bli en svår motståndare. Jag har nu kollat deras match mot Häcken (3-0) och blev ruskigt imponerad över vilka killar de hade på bänken. De har en riktigt bred och stark trupp.

bbl_roland_nordqvist

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*