Ny spelare till HIF?

Tack vare det nystartade invest&riskkapitalbolaget, DY Invest Inc., har nu HIF möjlighet att förstärka, den redan starka truppen, med ett av de mest lysande framtidsnamnen inom asiatisk fotboll.

Att det går bra för de bägge sajterna Alltid Fullsatt och Allt Om HIF är ingen hemlighet. Det har gått så pass bra att de bägge redaktörerna, Torbjörn Dencker och Fredrik Ymer redan i januari startade upp en asiatisk sajt om svensk fotboll “Truyện cười Trang”. Sajten är enbart reklamfinansierad och intresset för svensk fotboll i asien är oväntat stort.
Ja, det var så klart kul, och oväntat, säger Torbjörn Dencker.

Ännu mer oväntat var det tydligen när den första checken från den reklamfinansierade sajten dök in på kontot.
Helt otroligt. Först blev jag misstänksam, insättningen var trots allt på åtta siffror, vi brukar bara få in sex-siffriga belopp på Allt Om HIF, säger en överraskad Fredrik Ymer.

dyinvest

Efter att den första checken trillat in, bestämde sig Dencker och Ymer för att testa en idé, de bägge varit intresserade av under en längre tid – Starta upp en “talangjakt”, där målet var att dammsuga asien på talangfulla spelare och första priset var ett kontrakt i en europeisk klubb. Och eftersom båda redaktörerna är förankrade inom
Helsingborgsfotbollen, var det logiskt att erbjuda spelaren till HIF.

Spelaren som vann, Remy Redneck, är 18 år gammal och bördig från Burma. Innan denna talangtävlingen och provspelet med HIF, hade han inte spelat fotboll mer än sporadisk bakom risfältet där han och hans familj bor. Men talangen verkar medfödd.

spanien_traningslager
Remy Redneck under träningslägret i Spanien. Dessvärre var han för snabb för fotografen och sprang ur bild.

En riktigt spännande spelare! Han följde ju med ner nu när vi hade ett kortare träningsläger i Spanien, och han visade med en gång att han håller hög allsvensk klass, säger en imponerad Roar Hansen. Vi är tacksamma för att få möjlighet att spetsa till laget ytterligare, avslutar Roar.

Om alla papper hinner bli klara, finns det möjlighet för HIF-publiken att stifta bekantskap med den unge Remy Reckned redan nu på onsdag i cupmatchen mot IFK Göteborg.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*