Reflektion från Tv-soffan

Då var HIF klara för cupfinal! Med klara 2-0 så manövrerade ett HIF på “halvfart” ut ett tamt Mjällby och ställs mot Hammarby den 13 november i finalen.

Ja, handen på hjärtat, det var ingen vidare match i sin helhet. Den andra halvleken lyfte dock upp och gav matchen och spelarna över lag, godkänt.

Min första tanke efter dryga tio minuters spel var att HIF såg loja och oinspirerade ut i sin approach. Det var små halvchanser och små försök till att bjuda upp till dans, men inte mycket mer. Rachid var den som bjöd upp mest i första halvlek.

Andra halvlek var en helt annan historia. Spelet blev mer aggressivt och det visades mer vilja att anfalla från HIF. Sundin gör 1-0 målet, lite signifikativt för hans målfarlighet under säsongen. Riktigt snyggt var det också.

2-0 målet var ännu snyggare och det kändes nästan som om HIF lekte sig fram tills dess att Holgersson resolut nickade in bollen bakom en chanslös Asper.

***

Kom på mig själv att sitta mest och fundera på söndagens match medan jag såg dagens. Men naturligtvis gläds man åt att HIF nått final i cupen. Det är ju ett av de fasta bevisen på att årets HIF-säsong är en succé. Egentligen, oavsett hur det går i guldstriden, är jag enormt glad, stolt och nöjd med säsongen i sin helhet.

Ett cupguld och ett sm-guld skulle vara kronan på verket och en sjuhelsikes bonus!

***

Mjällby? Ja, jag är lite orolig för att de, med det spelet de visade upp idag, blir en mumsbit för MFF nästa söndag. Det fanns inte mycket till tillstymmelse att bli en MFF-dräpare någonstans i det gulsvarta laget.

Dessutom verkade El Kabir fått tuppjuck då han “bråkade” lite med Swärdh när han blev utbytt. Redan på väg bort från Mjällby och struntar blankt i Allsvenskan? Inte bra för HIF’s del…

***

Hammarby i cupfinal? Tja…känns lagom ljummet? De enda som jublar är väl TV4-Sport då det återigen får chansen att visa en match med sitt favoritlag? Men förmodligen betalar inte TV4 så mycket i tv-pengar, för hade de gjort det hade Hammarby varit skuldfria idag…

***

Endast 4466 personer i publiken idag. Det säger jag inte så mycket om. Det finns vissa Europacup-matcher som lockat mindre. Men en eloge till alla ni som höll igång, det hördes gott och väl genom tv-rutan!

***

Full fokus på söndagens drabbning nu!

3 kommentarer

  1. “Hade det varit sista matchen för säsongen hade Joel kunnat spela. Nu tyckte vi det var onödigt att ta några risker. Nu låter vi Joel vila åtminstone över helgen, säger Conny” (saxat från hd.se

    Intressant då Christer Fermvik på en direkt fråga av Paul Myllenberg inför sponsorer avslöjade att det var slutspelat för Joel Ekstrand för denna säsongen. Men det är väl något vi kanske får svar på i “Conny dagen efter” imorgon.

  2. Ljummen cupfinal? Det här är väl det bästa som kunde hända cupen. Det lär vara storpublik på söderstadion, och när hade man det senast i en cupfinal? Skulle vara när assyriska var uppe för ett antal år sen..
    Sen räknar jag med stort HIF-följe, undertecknad ska givetvis dit.

  3. Med “ljummen” menade jag mitt intresse för densamma. Med motiveringen att om HIF vinner sm-guld, känns cupguld som en bisak. Om HIF missar sm-guld och vinner cupen, känns cupguldet som en klen tröst.
    Hänger du med? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*