AOH raljerar och siar

Vi närmar oss slutet av säsongen och nu är det precis som gamle Peter Harrysson sa i sitt tv-program, “Oliiiiiiiidligt spännande!” Så vi på AOH bestämde oss för att utnämna oss själva till “experter”, precis som Laul, Bank och Alfelt.

Frågorna vi ställde oss var;
1. Kan HIF fortfarande vinna SM-guld?
2. Vad talar för HIF
3. Vad talar för MFF
4. Blir det målskillnaden som avgör?
5. Varför blev toppstriden så jämn?

***

Robert Schuller:
1. I allra högsta grad.
2. HIF har slagit HBK med 9-0 förut, sen har de på pappret åtminstone ett lättare motstånd.
3. Målskillnaden (före HBK-matchen)
4. Nej, jag tror att HIF vinner sina resterande matcher, medan Malmö bara mäktar med oavgjort i sista omgången mot Mjällby.
5. Båda lagen fick en bra start i våras och har sedan under säsongen lyckats bibehålla en hög kvalitet, samtidigt som man haft det lilla flytet som behövs. Det känns nu på sluttampen av serien tämligen logiskt att det avgörs mellan just dessa två lag.

***

Roland Nordqvist:
1. Ja, naturligtvis! Men det måste även spelarna tro på.
2. MFF har pressen på sig som serieledare.
3. De leder och kan avgöra själv
4. Hoppas verkligen inte.
5. Båda lagen har överraskat positivt och har de jämnaste trupperna. Dessutom har de förmodligen triggat varandra. Märkligt dock att inte fler lag – t ex Elfsborg – kunnat haka på.

***

Leif Karlsson:
1. It ain´t over ´til I sing (the fat man)…
2. Rutinen
3. Orutinen
4. Ja om HIF gör en 2007 och vinner mot Halmstad med 9-0 och Kalmar med 5-0
5. Ganska enkelt. HIF och MFF har vunnit lika många matcher och spelat lika många oavgjorda. Men ändå, båda lagen har ett särklassigt hemmafacit. Detta beroende på att plastlagen inte kan spela på gräs uppenbarligen.

***

Fredrik Nilsson:
1. Det ser tufft ut, men chansen finns för det är ju i de lägena som HIF har visat sig starka i år.
2. HIF har fått igång sin lagmaskin igen samt att MFF är sårbara när någon av deras nyckelspelare inte finns med. Vi såg ju vad som hände mot Kalmar när inte Ivo Pekalski var med. Både han, Wilton och Daniel Andersson kan missa matchen mot Mjällby om de drar på sig en varning i nästa match mot BP.
3. Att de har målskillnaden med sig och har allt i egna händer.
4. Det är det jag fruktar…
5. För att HIF gick så dåligt efter VM- uppehållet vilket gjorde att MFF kom ikapp.

***

Sebastian Persson:
1. Klart dem kan, ser verkligen inte varför dem inte skulle kunna göra det!?
2. HIF är stabilare, har ett lite mer rutinerat lag och sen har HIF en målskytt av absolut högsta rang som dessutom är i stor form.
3. MFF har målskillnaden på sidan och har faktiskt allt i sina egna händer.
4. Jag tror inte det. MFF har svårt för Maif, minns utklassningsseger i Malmö i cupen, jag tror således att MFF tappar poäng i sista omgången. Gör dem det så är det inga konstigheter och målskillnaden bör inte spela någon roll.
5. För att både HIF och MFF är starka. HIF var som bäst i våras och MFF har presterat som bäst precis efter VM-uppehållet. HIF är traditionellt svagare på hösten och det har dem varit även i år. Vilket gjort Allsvenskan mer spännande.

***

Fredrik Ymer:
1. Naturligtvis…
2. Tryggheten och stabiliteten. Visst, vi har haft två riktigt usla matcher (ÖSK, GAIS), men förutom det har säsongen varit stabil.
3. De har bättre målskillnad.
4. Det spekulerade jag redan i för ett par månader sedan. Idag tror jag fortfarande att det är ett rimligt scenario. Men jag hoppas naturligtvis att det blir poäng som avgör.
5. Allsvenskan är jämn i år och har varit de senaste åren. Ifjol var det IFK Göteborg och AIK som gick bra, i år är det HIF och MFF. Att det blev just HIF och MFF i år förklaras nog lättast med att MFF redan innan säsongen var ett tippat topplag. HIF har fått spela underdog och det har genom åren visat sig att det är då HIF presterar.

1 kommentar

  1. 1. Ja, det kan de.
    2. Inte särskilt mycket.
    3. Att de är ett starkt lag med en stark trupp och i god form samt att de möter 2 svaga lag.
    4. Kan det bli.
    5. Att HIF är kvar i toppen får nog tillskrivas värvningen av Gerndt till stor del. Det kunde halkats utför betydligt mer efter den bedrövliga omstarten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*