Mattias Asper är revanschsugen

HIF har i år chans på dubbeln. För att ta ett steg närmre denna bedrift behöver HIF  på torsdag kväll ta årets tredje seger mot Mjällby – ett lag som gått överraskande bra både i serien och i cupen i år. Mjällby har dock inte lyckats rå på HIF i de båda allsvenska mötena.

I vägen för HIF:s marsch mot cupfinalen står bland andra Mattias Asper med två SM- guld och spel i Champions League på sin meritlista. Han har också varit delaktig i årets framgångar. Och Mattias är nöjd med säsongen så här långt, trots en del dippar. 

 -Då vi inte har spelat som vi önskat. Fast en plats på övre halvan hade man ju inte trott när säsongen började, konstaterar Mattias.

– De största anledningarna till att det har gått så bra för oss är att vi har flera spelare i laget som har erfarenhet av spel i Allsvenskan samt att vi har blivit bättre sen förra säsongen.

Mjällby är en klubb som inte haft så stora framgångar att glädjas över i sin historia. Därför är en semifinalplats i Svenska Cupen något extra, men man siktar på mer.

– Det ska bli jättekul, både för mig och Mjällby. Det är ju en merit. Men vi vill gå vidare till final, säger Mattias.

Oddsen talar dock mot Mjällby. HIF är det enda lag som man inte har tagit poäng mot i årets seriespel. Därför vill man ta revansch på torsdag.

– I vår hemmamatch tycker jag att vi var det bättre laget. HIF fick ju en tidig utvisning (Joel Ekstrand), men HIF är stabilt och svårslaget.

– Bortamatchen är den sämsta match som vi gjort för säsongen. Det är den enda match som vi inte haft någon chans att vinna. Vi fick inte alls igång vårt presspel så HIF fick dominera och kom igenom lätt. Det är speciellt den matchen som gör att vi är revanschsugna och vill ge HIF en rejäl match denna gång, säger Asper.

Vad som ska göras för att man inte ska förlora sin tredje raka match mot HIF har Mjällby klurat på.

– Vi ska få ordning på vårt presspel på mittfältet och stressa HIF till att slå sämre passningar, som kan leda till kontringar för oss.

Mattias har tidigare mött HIF sedan sin tid i MFF. Dessa matcher är för många väldigt laddade, men inte för honom.

– Jag kommer ju ihåg matcherna, men det var inte så att jag inte tyckte om HIF, verkligen inte. Jag bryr mig inte om vilka jag möter på det sättet. Däremot ser jag matchen på torsdag mer som att det är kul att möta ett topplag, vilket är inspirerande.

Att vinna SM- guld är något som Mattias rekommenderar. Mattias har vunnit Allsvenskan två gånger, 1998 med AIK och 2004 med MFF.

– Det är fantastiskt. De största ögonblicken i min karriär eftersom det är något man strävar efter att få vinna.

Mattias var med när MFF tog sitt senaste guld, 2004. Sex år senare har MFF chans att ta hem titeln ännu en gång.

– Vissa känslor har jag ju för MFF eftersom jag har spelat där och jag känner både spelare i laget och människor i ledarstaben. Trots det vill jag vinna över dem när vi möts i sista omgången, för jag vill vinna alla matcher. Får hoppas på att MFF har poäng tillgodo tills dess.

Mattias ger tips till både HIF och MFF om hur man i de sista matcherna ska göra för att vinna guldet.

– Det lag som har nerver och fokus i styr vinner denna guldkamp. Alla matcher i slutet är luriga. Förhoppningsvis blir det en kamp ända in på målsnöret den sjunde november.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*