Reflektion från Tv-soffan

Förnedring, förvirrat och förbannat dåligt! Tja, man skulle kunna sluta där och glömma skiten man beskådat på Kalle-Anka-kanalen (Tv4). Men det är väl så, att precis som i alla andra matcher så finns det både negativt och positivt att ta med sig.

Vad var det för några snubbar som stulit HIF’s matchtröjor och sprang omkring på plastmattan i Örebro? Inte var det väl de elva stabila, säkra och spelkunniga spelarna vi sett tidigare under säsongen?
Vad hände? Var fanns det grundspelet som jag tidigare hyllat? Var fanns viljan?

Det negativa från denna matchen är mest och framförallt det obefintliga försvarsspelet. Alla sju målen kom till efter markeringsmissar. Ja, även Pärs fumlande till trots, vem markerade målskytten där?

***

Plastmatta, sandlåda, ryamatta eller gräs. Det har ingen som helst betydelse vad underlaget månne vara, det ska spelas fotboll och det ska göras till 100%!

***

Blev även lite konfunderad över bytena som gjordes. Kändes som helt fel spelare gick av banan, och helt fel som kom in?

***

Stämmer ryktet som säger att Lantz inte gjort annat i spelarbussen än att prata om hur dålig plastmatta Örebro har? I så fall, så kan jag förstå den dåliga inställningen. Kapten ska ju normalt vara den som leder skeppet och styr folket, inte den som hoppar av skeppet först…

***

Det positiva från denna matchen? Jo, nu är det väl konstaterat att HIF är ett bättre lag UTAN Lantz.
Tack för denna tid Lantz, men du har min tillåtelse att åka de 2 milen ner till Landskrona nu. Du har tre dagar på dig att skriva på. Det finns väl ett färdigt kontrakt där nere?

***

Nä, detta ska inte förstöra min lördagskväll, lika lite som det ska förstöra HIF’s guldläge.

Bryt ihop, gör om gör rätt!

6 kommentarer

 1. Det är så ofantligt lite som skiljer formmässigt från att gå från allsvensk klass till undermålig.. Därför håller inte ditt “spela fotboll på alla underlag”-resonemang.

 2. Frågar du dig sedan varför MFF hade så lätt att vinna så är det tämligen enkelt, ett ÖIS i sämre form och med kortpassningsspel som trumfkort

 3. Resonemanget om att ALLTID gå för 100%, håller ALLTID.
  Och nej, jag frågade mig inte varför MFF skulle ha vunnit. Känns oväsentligt idag. Idag handlade om HIF och vad de BORDE gjort på plan…

  (ÖIS ska vara ÖSK?)

 4. Ser verkligen fram emot “Conny dagen efter” och Fredrik se till att fa svar pa alla fragor. Fattar inte hur detta gick till. Tyvarr sa har 3 matcher vila inte gjort Lantz gott (han missade gansk mkt idag).
  Bahhhh….frustrerad!

 5. Serieledarna åkte till Örebro med 11 par träben och lämnade balettskorna kvar på Olympia. Pinsamt uppträdande! Herregud, Markus Lantz, vad sysslade du med i 90 minuter? Herregud, Conny Karlsson, vad det medvetet att mittfältarna skulle sitta i knäet på backlinjen vid straffområdslinjen? Vart tog Erik Edman vägen? Men, Örebro spelade en vacker och kreativ fotboll som var underbar att skåda.

 6. Låt er inte luras av ÖSKs så kallade “vackra fotboll”. Detta är HIF, HIF som också för två år sedan fick Gefle att se ut som Barcelona ! (3-0 förlust mot Gefle borta 2008)

  Och sedan kan jag inte förstå vad Conny menar med att: “ÖSK var för bra” och att “HIF inte gjorde något fel”?!? Okej att ÖSK är bra det håller jag med om, men vrf sa han bara inte att vi spelade uselt?

1 trackback/pingback

 1. Örebro SK – Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*