Guldet hamnar i Skåne

men efter den tjugoförste omgången är vi inte längre serieledare…

Avgörande – Nej. Intressant – Inte egentligen. Efter dagens matcher kvarstår nio omgångar, samt tjugosju poäng att fightas om.

Det råder inget tvivel om att den bästa fotbollen i landet spelas i dess södra delar. Årets allsvenska kommer från början till slut, handla om Skånelagen HIF och MFF och derbyt i Malmö den femtonde september lär bli en upplevelse för de som varit lyckosamma med att säkra sig en biljett. Det lär bli en tät match med mycket kampvilja och när slutsignalen ljuder, har den dåvarande serie-ledaren också avgörandet i sina egna händer (fötter). Hoppas innerligen att denna afton inte tillåts bli förstörd av överstinna, våldsbenägna grupper, för det är just matcher av denna dignitet som allsvenskan så tydligt behöver.

Innan dess så tar Helsingborg emot Gefle hemma på Olympia, samtidigt som Malmö åker upp till Åtvidaberg. Tvåan mot nästjumbon och toppen mot botten, kan väl bara sluta på ett sätt, eller? Åtvidaberg har två raka bortasegrar och innan dess ett oavgjort resultat hemma mot Halmstad. Gefle har endast skrapat ihop en poäng på de senaste tre matcherna. Man har inte vunnit på bortaplan sedan femte maj, då man bortaslog Häcken med 2-0. Målskyttarna då, Gerndt och Berg finns ju som bekant inte längre kvar i klubben.

Härnäst ett par dagars återhämtning, sen är det upp till bevis..

Det vore trevligt att kunna lägga skumpan på kylning och att boka in seger-middagen. Saknar egentligen bara en ny svid för att vara helt förberedd, men sen skall man ju hitta en affär som har lämpligt sortiment. Inget bestämt ännu, men det finns en förhoppning om att det skall vara löst till den sjunde november….

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*