Svenska mästare i målsumpning

Örebro borta är en av de otäckaste matcherna HIF har framför sig på vägen mot guldet. Seger i lördagens match och jag kommer att jubla riktigt högt.
 
Hade planerat att försöka åka och göra mitt första besök på Behrns arena men jobbet lade hinder i vägen. I bästa fall hinner jag hem till TV:n men för säkerhets skull kommer jag att programmera DVD-spelaren.
Lilla Skånederbyt blev både en njutning och en fasa i TV-fåtöljen. Hade det funnits ett svenskt mästerskap i att bränna solklara målchanser hade HIF tagit guld direkt där. Det kändes nästan som om farmor hade slagit in ett par av dem och hon har varit död ganska länge…

Nåja, Alexander Gerndt kan man i alla fall lita på. Skönt att han gjorde sitt mål tidigt. Jag tillhör dock skaran som blir lite nervös när ens lag leder med bara 1-0. Det har hänt alldeles för många gånger tidigare att motståndaren fått in en slumpartad kvittering i slutet. Det har förvisso hänt att det gått i andra riktningen också och det är betydligt angenämare.

Men om matchen mot TFF kan sägas att den var ett riktigt skönt kvitto på bredden i årets HIF.

Med tre nyckelspelare borta så stod laget ändå upp och fixade segern.

Jag minns hur det var i fjol då Henrik, Lantz och Rasmus var borta samtidigt en period. Det gick inget bra alls för att uttrycka det milt.

Möjligen var det här också ett besked till Marcus Lantz att han bör akta sig för att överskatta sin betydelse. Han är nyttig – men inte ovärderlig. Och det är klart att han kan få andra klubbar att visa intresse, men hur kul skulle det vara att lira med BoIS i Superettan två år?

Marknaden för 33-åringar på högre nivå är nog ganska begränsad, gissar jag. Såg en uppgift om att han krävde en kvarts miljon i månaden i lön, men det måste väl ändå vara ett dåligt skämt?

Det bästa vore förstås om Lantz och HIF fixade till ett kontrakt, på en vettig nivå, så kan han få ett snyggt avslut på sin karriär.

Mot Örebro finns han med på planen igen och jag tror att han kommer att göra stor nytta.

Seger känns som ett måste för att inte ge MFF onödiga fördelar inför derbyt.

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*