Reflektion från Tv-soffan

Mot mästarna räckte det med att spela på halvfart för att bärga en ny trepoängare. Mustacherna kommer få chans att växa ytterligare ett par dagar till innan nästa motståndare ska försöka rubba “The Big Red Machine”- Helsingborgs IF!

Trots att HIF för dagen såg lite slitna ut (med all rätt), behövdes det ingen direkt urladdning för att sänka skeppet AIK. Matchen var bara ytterligare ett bevis på att Conny & Co har något stort på gång. Jag bryr mig inte ett skvatt om att HIF enbart spelar 1-0, det är långt mycket skönare att vinna än att göra många mål.

Den sista kvarten av första halvleken blixtrade det till lite om rött&blått, precis så pass mycket att det kunde ge en liten extra injektion till pausvilan. Efter pausvilan verkade HIF lyfta sitt spel lite (anfall är bästa försvar?) och pressade tillbaka AIK en smula till. I det stora hela kändes det lugnt, tryggt och balanserat mest hela tiden.

***

Vilket jobb Rasmus gör! Kolla lite extra noga på honom nästa gång mina herrar och damer. Hans löpningar frigör en hel del yta till sina medspelare. Briljant!

***

Lindströms frisparksmål är precis så snyggt som det ser ut… Den finske målvakten hade inte skuggan av en chans!

***

Undrar hur många kort i ryggsäcken som AIK’s nya brasse får med sig hem då han sätter sig på planet över Atlanten i slutet av Juni?

***

“Vokalen”, vårt nytillskott från Wigan ser ut att ha potential. Liten, kvick och dribblingshungrig. Kan bli lovande. Ser fram emot att se honom mer…

***

Ta en titt på tabellen nu. Det är smått osannolikt! (Jag nyper mig i armen…)
HIF har 25 poäng, MFF 20 och sen kommer…kommer…Elfsborg på 15! HIF har dragit iväg rejält här redan och vi är snart uppe i en tredjedel av serien.

Ska vi nu välja att vara typiskt negativa och muttra lite “- Jaja, men vi har bara spelat 9 matcher, det kan hända mycket än…” Eller vi ska vara lite mer sansat positiva och inse det faktum att vi har faktiskt nästintill börjat såga av den grenen som är från tredjeplats och ner… Jag säger det igen: Vi har börjat såga av grenen som motsvarar plats 3 och neråt!

Med tre poäng för en seger, kan naturligtvis mycket hända än (och där var jag typiskt negativ…), men som jag ser det ska det inträffa en epedemi av sjukdomar, skador eller en kollektiv mental nedbrytning för att HIF ska rasa hejdlöst ner i serien och börja kriga om platserna med Djurgården, Gefle och Kalmar till exempel.

***

Stabilt! (Som Dr Alban sa en gång i tiden…)

***

Jag undrar om Alfelt (Aftonbladet/Sportbladet) fortfarande är så stensäker på att IFK Göteborg vinner SM-guld?
Innan säsongen var jag, precis som Alfelt, övertygad om att det var IFK’s guld. Men nu kryper jag till korset, det blir inget SM-guld till Göteborg!

***

Avslutningsvis vill jag återigen ge en eloge till HIF’s nummer 12 (publiken alltså). Det hördes bra igenom Tv:n även denna gång. Härligt!

Och trots att det “bara” blev drygt 9000 personer, så får vi helt enkelt börja acceptera det. Det är någonstans där vi hamnar då det är 15 grader varmt, vi leder serien, vi möter regerande mästarna, lönen har precis kommit in på kontot och gräset är grönt. Let’s face it, det finns inga bortförklaringar kvar…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*