Leif minns- AIK

Så var det dags igen att minnas. AIK är en motståndare där faktiskt rätt många matcher stuckit ut. Mitt eget, mer personliga minne, är matchen 1999 i Solna. Åkte upp till Solna men såg inte matchen, trots att HIF faktiskt bjöd supportrarna som åkte med i minibussen upp på fribiljetter. Nåja, det är en annan historia.

1999 mötte vi på hösten AIK och förlorade med 2-0 och allt talade för att AIK skulle vinna serien även det året, men en domartavla gav oss guldet, precis som en domartavla gav AIK guldet året innan.

2000 spelade vi mot AIK en dryg vecka efter att Rio-Kalle avlidit. Han grät nog i sin himmel efter förlusten med 1-4. Några glada minnen finns ju också. Seger med 5-1 något år därefter och HIF:are gjorde alla målen. Och 2009 var det två roliga matcher, 3-0 (Rasmus tre mål) och hemmaseger med 3-2 (med Henke som tvåmålsskytt).

Det anmärkningsvärda med 3-0-segern var inte vare sig spel eller vinst utan det faktum att HIF:s minibussar fick köra över gräset för att komma undan “packet” utanför. Dessa ändrade sedan strategi när de insåg att de inte kunde märka HIF:are och började istället ett gårdskrig med polisen vilket stängde av stora delar av Solna.

Men sånt hoppas jag att vi slipper framöver!

4 kommentarer

  1. Ett nytt hat trick för Jönsson ikväll kanske? Det har ju varit lite si och så med målskyttet (precis som med mustasch-odlandet, hahaha) för vår gode Rasmus. Hoppas det lossnar ikväll.

    Ikväll går vi man ur huse och vallfärdar till Olympia. Kom och visa ert stöd för serieledarna. Vi är på väääg! =)

  2. Dock ska det sägas att Rasmus spelar i en släpande forwardsroll där han inte får lika mycket lägen i straffområdet.
    Dock har han stundtals varit briljant i sin nya roll, och jag tycker att han är bättre än någonsin.
    Dock vore det underbart om han fick igång sitt målskytte också, och varför inte inleda med ett nytt Hat-trick mot AIK… 😉

  3. Skulle ni inte kunna göra en intervju med Mcdonald Mariga, fråga honom om hur han trivs i Inter och om han fortfarande följer HIF osv… skulle vara intressant tycker jag = )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*