Reflektion från Tv-soffan

Härligt, en klockren seger…Nej just det, linjedomaren hade noll koll (en trend bland dessa linjedomare?) och gjorde sig skyldig till en klar stöld av HIF’s 1-0 mål!

Tack vare Pär Hanssons räddningar, en stolpe, linjedomarens blackout och HIF’s missflyt fick vi se en 0-0 match som trots allt var stundtals underhållande, men inte mer. Conny hade rätt i intervjun innan matchen, det är inte det lättaste att ta med sig föregående match. Och av HIF’s föregående match, såg vi absolut inget alls.

Idag ger jag tre spelare med beröm godkänt, Pär Hansson, Mattias Lindström och Erik Edman. Rasmus Jönsson gör en hyfsat bra match, men han var alldeles för ensam uppe på topp. Övriga får underkänt och Makondele får inte ens betyg. (Överkryssad geting, ett minustecken, vad du vill…).

Det finns säkert bra förklaringar till att matchen blev som den blev. Men jag är övertygad om att det fanns mer att hämta, men att det på något vis låste sig. Kanske var det mentaliteten, kanske var det TFF (förmodligen var åkern…förlåt, “fotbollsplanen” en bidragande orsak). Men trots allt, inget av förra matchens go och spirit fanns att skåda…

Det finns inte mycket mer att orda egentligen. Bryt ihop och kom igen. Gör om gör rätt!

***

Lindström har kommit att bli en underhållande pausunderhållning. Varje fråga besvaras med ett leende från öra til öra, och en avslappnad och underfundigt rolig kommentar. Härlig inställning!

***

Vi kan fortsätta skicka in protester till SvFF för deras undermåliga krav på de undermåliga underlag som kallas fotbollsplaner…

***

De tillresta (500?) Helsingborgarna överröstade alla i Trelleborg idag. Härligt stöd grabbar (och tjejer)!

2 kommentarer

  1. Offside eller inte. Domaren gör ett misstag och det lär komma fler under säsongen. Inget att hänga läpp över. Trelleborg är inte lätta att tas med på Vångavallen och en pinne är alltid en pinne.

  2. 0-0 är egentligen godkänt men jag tror att vi såg dels en effekt av de 3 första matcherna men också lite av vad som är HIF:s dilemma, att göra mål och särskilt våra anfallare. Vi saknar helt enkelt en riktig målskytt och blir därför beroende av mittfältarna och deras löpvillighet. Igår tror jag att t ex Lantz inte var i bästa form. Han kommer att betyda oerhört mycket för laget men behöver avlastning. Positivt var att vårt försvar håller över flera matcher, det är ändå nyckeln till ett konstruktivt anfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*