Hänt i veckan

Veckan inleddes med en imponerande seger mot favorittippade IFK Göteborg.
HIF för kvällen anförda av dirigent Marcus Lantz tog ett hårt tag i taktpinnen direkt från start. Segern skrevs till 2-0 efter mål av Lindström och Nilsson och poängen kändes aldrig i fara.

Klubben har i veckan gjort klart med två nyförvärv.
Rachid Bouaouzan är en 26-årig forward/ytter som anslutit från Wigan. Lånekontraktet löper tom den 30:e juni och vi hoppas att den forne Holländske U21-landslagsmannen blir ett nyttigt tillskott.

Simon Thern är en investering för framtiden. Född -92 och son till forne landslagsspelaren Jonas Thern beskrivs han som en talang utöver det vanliga. Precis som sin far intar han positionen på det centrala mittfältet. Kontraktet sträcker sig över 2013. Man satsar onekligen på framtida talanger och detta bekräftas även genom nyheten om att Samuel Aziz har förlängt sitt kontrakt tom 2012-06-30.

Mot vångavallen
Mötet mot Trelleborg känns på förhand svårtippat. Av tradition brukar vi ha tämligen enkelt för TFF även om trenden bröts ifjol. Laget som hittills är utan seger i årets allsvenska lär dock bjuda på tufft motstånd och man bör aldrig underskatta den evigt (sol)bländande Tom Prahls betydelse.

Erik Sundin är förhindrad spel mot sina forna lagkamrater pga en knäskada. Även Erik Wahlstedt saknas (hälsena). Annars är truppen intakt och laguppställningen lär ha likheter med tidigare matcher. Frågan är bara om vi får se Makondele på topp tillsammans med Rasmus Jönsson, eller blir det kanske Marcus Bergholz i en släpande roll bakom?

Avslutningsvis
Häcken leder allsvenskan. Mjällby är fortfarande obesegrade, medan AIK och Kalmar fortfarande inte har vunnit någon match. Vem hade trott detta?

Årets hemmaderby lär bli intressantare än på länge. Det var länge sedan de båda lagen faktiskt låg i topp samtidigt. Hoppas innerligen på en utsåld match med bra spel, god stämning och inga bråk.

HIF-Elfsborg – Söndag 11 April – Avspark Kl.1230 – Gör om gör rätt

Första aprilskämt är lagom roande men oftast alldeles för lätta att avslöja.
Ibland är dock vissa försök riktigt underhållande.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*