Rapport från 22:an – Norrköping hemma

Under söndagen bjöd HIF in till guldförfest på Olympia som till början mest såg ut som Lützens slagfält. Det blev en ljummen strid där de röda soldaterna redan vunnit sin seger, där de vita vann mark och där prickskytten Mattias Lindström sköt skarpast.

Att det inte blev en helt vanlig match på Olympia märktes redan när startuppställningarna blev offentliga någon timme före avspark. Mattias Lindström fick lämna sin yttermittfältsplats och istället bilda anfallspar med Sundin. Kanske ett förvånande beslut för många, men jag minns senast den skalliga ödåkraren fick chans på anfallet, 2003. Då gjorde han två mål på Andreas Isaksson på 90 minuter. Idag fick han hälften så lång tid på sig, och gjorde hälften så många mål. På klassiskt Gashi-manér sköt han en halvvolley på uppstuds som vackert seglade in över Pekings målvakt. Ett klassmål som överraskade många på Olympia, inte minst målskytten själv.

Annars var det en match HIF inte verkade bry sig speciellt om, och det med all rätt. Har man bara förlorat två av 27 matcher är det helt okej att slå av på farten när guldet redan är i hamn. Spelet klaffade inte riktigt under stora delar av matchen, vilket är förståeligt med tanke på den oinspirerande uppgiften HIF-spelarna ställdes inför idag. Inte heller är det så konstigt när man ser på vilka spelare som HIF ställde upp med under andra halvlek. När Norrköping gjorde kvitteringsmålet var det endast fyra av elva HIFare på plan som startade i premiärmatchen mot Mjällby tidigare i år. HIF spelade av matchen utan över att riktigt bry sig om den skulle ge en eller tre poäng samtidigt som Peking tog livsviktiga poäng och mark i bottenträsket. I väntan på Lennart Johanssons pokal kan vi istället blicka fram mot nästa års äventyr. Knappt hade guldet bärgas innan det stod klart att Olympia i nuvarande skick inte duger för Champions League-spel. Men kommer HIF ens att komma dit? Ja, det tror jag. Varför? För att historien säger så.

1998 förlorade Helsingborg guldet i sista matchen med en allsvensk skyttekung (Stavrum) i laget och fick istället trösta sig med en cuptitel. 2010 förlorade Helsingborg guldet i sista matchen med en allsvensk skyttekung (Gerndt) i laget och fick istället trösta sig med en cuptitel. 1999 fick HIF sin revansch och kunde fixa hem guldet. 2011 fick HIF sin revansch och kunde fixa hem guldet. 2000 var det sedan dags för Champions league-kval. Vet du inte hur det gick? Fråga Michael Hansson, San Siro-Sven och Inters A-lag. Om historien hade tänkt upprepa sig någon gång är det bra läge nästa år.

Säsongens nästsista allsvenska match är spelad på Olympia, vilket också blir den sista för min del i år. När de röda hjältarna lyfter Lennart Johanssons pokal kommer min stol på 22:an att gapa tom. Varför? För att jag är och ser Manchesterderbyt på Old Trafford istället. Jag vet, jag är sämst på att prioritera.

 

Dagens lirare: May, som vanligt.

Dagens skott: Gissa tre gånger.

Dagens hjälte: Mannen bredvid som bjöd på ”guldgodis” (Werthers Original)

Dagens citat från 22:an: ”Hör han dåligt?” Herre som syftar på att speakern skrek efter Lindströms efternamn två gånger efter målet.

2 kommentarer

  1. Kanske det som “spökade mest” för HIF:s offensiv var att anfallarna såväl som yttermittfältarna igår antingen var utbytta en bit in i andra halvlek eller bytt position med varandra, så rörigt var bara förnamnet på hur HIF-laget uppträdde sista tredjedelen av plan i offensiv riktning – mycket av den smula till inställning man kunde ana från början försvann samtidigt som Lindströms rakade skalle lämnade Olympias matta, så märkligt byte där men kanske kände vår “Bomber” av någon skada men tack i alla fall för årets mål (även om Marcus volley mot MFF i Supercupen är nästan lika snygg träff…)

  2. Vad är väl ett derby i Manchester mot en toppmatch mot Gnaget som i alla fall jagar ett stort silver???? Kanske helt underbart när man nu vet att guldet är bärjat hem till Sundets Pärla. Annars är det väl som du själv säger: DÅLIG PRIORITERING.
    Hoppas att du får en trevlig resa!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*