PO – dagen efter: – Stämningen var fantastisk

HIF är träningsledigt till den 7 oktober och Conny har dragit iväg och stängt av sin telefon för en välbehövlig vila. Förhoppningsvis då inte bara från oss på Allt Om HIF. Därför får PO istället sammanfatta lite av den fantastiska vecka som föreningen gått igenom.

Hej PO och gratulerar till guldet!

– Tack ska du ha. Det har varit en omtumlande vecka. Från söndagens hemkomst från Göteborg via Olympia och ett fantastiskt mottagande, till prestationen i Svenska Cupen och fram till igår då.

– Att vi kunde leverera i cupen mot ett så pass bra motstånd tror jag mycket beror på att vi varit tydliga i att “i cupen vill vi..”. Men att spelarna ändå klarar av att göra det så bra som de gör är fantastiskt. Inte minst med tanke på söndagens upplevelser efter Gaismatchen. Vi genomför den matchen mycket bra och Elfsborg blev extremt låst.

– Vi är mycket stolta och nöjda med avancemanget! Det var ju som sagt på förhand en mycket tuff match mot ett Elfsborg som ville visa framfötterna.

Om vi tittar på Norrköpingsmatchen då?

– Vi var överens om att ta ansvaret för att göra en så bra prestation som möjligt. Det var ju en match som hade betydelse för andra lag i serien och jag tycker att vi lyckas bra med detta sett till förutsättningarna.

– Det som fattas är i anfallsspelet. Det är inte lätt att komma in och leverera med spelare som man inte har spelat i de positionerna med. Man vet inte riktigt hur man löper och så. Här påverkade självklart skadorna oss rejält. Att dessutom både Lindström och Sundin fick kliva av gjorde inte det hela lättare.

Några glädjeämne från den matchen?

– Det ska i så fall vara Lindströms mål. Satt i en perfekt vinkel och fick känslan redan vid Mattes tillslag att den här bollen kommer att söka sig in i krysset. Och det gjorde den ju.

– Men det har varit lite jobbigt med skadorna på sistone. Rachid är ju tillbaka men vi måste skynda långsamt och valde att vila honom. Något vi kanske borde gjort i premiären mot Mjällby också med tanke på att han slog upp sin skada igen där.

– Självkritiken var för övrigt stor bland spelarna trots 1-1 igår. Det är den här gruppen väldigt bra på. Man vill vinna varenda match och oavsett om matchen hade betydelse för oss eller ej så var det inga direkt glada miner efteråt.

– En annan sak värd att notera är att ingen spelare är nöjd med att sitta på bänken eller vara utanför truppen. Detta tycker jag är mycket bra. Jag hade varit mycket mer orolig om spelarna inte velat spela från start.

Avslutningsvis, har du något du vill tillägga?

– Ja du får gärna skriva att jag liksom “tjifen” har sagt att vi är stolta över att ha bidragit till en glädje för människorna som engagerar sig så hårt i hur det går för föreningen. Och att säsongen fortsätter. Vi siktar på att spela hem cupen också så än så länge är det mycket kvar att spela om.

– Och du, förresten, vi vill tacka samtliga som tog sig upp till Olympia förra söndagen. Stämningen var fantastisk och aldrig att jag kunde tro att så många skulle vara på plats. Någonstans mellan 6000 och 8000 var det väl?

Det stämmer säkert, nu önskar jag dig och laget en välbehövligt kortvila och lycka till i kampen om cupguldet!

– Tack ska du ha, vi ska göra vad vi kan för att uppfylla dina önskemål.

 

 

1 kommentar

  1. Det låter bra P-O: vinnarskallar i kubik & fansens ständiga stöd så ska vi se till att ta en trippel i år!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*