Inför IFK Norrköping – med P-O Ljung

Per-Ola Ljung sällar sig nu till en exklusiv skara som fått uppleva SM-guld, såväl som aktiv, men även som ledare. 

Vi gratulerar och passar samtidigt på att fråga hur han värderar de båda guld-medaljerna, samt om han överraskades av uppvaktningen på Olympia?

– Tack, men det är verkligen svårt att jämföra. Speciellt som jag har haft helt olika roller vid dessa tillfällen, men sammantaget så är jag nog lika stolt över dem båda. 

– Även om man varit med tidigare, så blir det ändå lika påtagligt varenda gång det inträffar. En normal dag när man går upp på morgonen för att åka till jobbet, så tänker man inte så mycket. Men vid dessa tillfällen förstår man verkligen hur många människor det faktiskt engagerar och det känns underbart att få skänka glädje till så många.

Hur var cupmatchen mot Elfsborg?

– Vi är väldigt nöjda med vad vi lyckades prestera i denna match. Dels är Elfsborg ett riktigt bra lag, men också med bakgrund av vad som har hänt den senaste veckan, så var det glädjande att se att vi hade hunnit återhämta oss och lyckats ladda om.

– Jag tycker nog att vi gör en av de bästa insatserna för säsongen. Och speciellt nöjd är jag med vårt försvarsspel, som gjorde att Elfsborg under långa stunder blev låsta i offensiven.

Vi fick se ett nytt anfallspar i Alvaro och Skjelvik. Hur skötte de sig?

–  De skötte sig väldigt bra, speciellt med tanke på att det var första gången de startade ihop. Under normala förutsättningar är de kanske inte en självskriven startuppställning, men skador etc är en del av fotbollen. Och då är det fantastiskt kul att se andra spelare kliva fram och göra bra ifrån sig.

IFK Norrköping gästar Olympia härnäst – vad säger du om dem?

– Från mittplan och framåt är de stundtals riktigt giftiga, med god rörelse och ett bra passningsspel. Astrid Ajdarevic, är duktig centralt och får ofta god hjälp via kanterna. Och framåt har de två riktigt duktiga avslutare i Gunnar Thorvaldsson och Shpetim Hasani.

– De är ett bra lag, men som trots detta i allra högsta grad är involverade i kvalstriden. De spelar ofta jämna matcher och rasar sällan ihop.

Låter som om Janne Andersson verkligen har satt sin prägel på laget?

– Haha, kom osökt att tänka på matchen när vi gjorde 9-0 mot Halmstad, hemma på Olympia. Men å andra sidan så hade han under sin tid som tränare för Örgryte ett dussintal oavgjorda matcher, om jag inte missminner mig helt. Så du kanske har en poäng trots allt?

Med guldet säkrat, är det läge för att prova lite nya idéer och spelare imorgon?

– Man skulle kunna tro det, men vi har ett ansvar dels mot den egna truppen, men även gentemot övriga lag att ställa upp med det mest slagkraftiga lag vi har tillgängligt. Sen är det klart att skador, avstängningar och ett tufft matchande kan inverka på laguttagningen, men vi kommer inte att byta ut halva startelvan – bara för att vi kan.

Det känns som om årets framgångsrecept består till lika stora delar utav kontinuitet och positiva tankar?

– Ja, det är nog en rätt bra summering.

– Vi har försökt skapa en prestigelös omgivning, där alla har rätt att lufta sina tankar. Vi jobbar medvetet med en optimistisk livssyn och även om viss kritik naturligtvis måste finnas, försöker vi alltid se de positiva bitarna – även när det inte är riktigt bra.

– Sedan har vi haft ett väldigt bra och framgångsrikt samarbete hela året. Hela vägen från spelartruppen, till fystränare och det medicinska teamet och fram till oss i ledarstaben. När skador och avstängningar stört har ersättarna kommit in och presterat på en hög nivå och det är en stor del av förklaringen till varför det gått så bra. Även att vi nästan i samtliga matcher kunnat behålla det centrala mittfältsparet (May/Gashi) intakt har varit viktigt.

Några förändringar inför morgondagen i truppen/startelvan?

– Alvaro Santos utgår och ersätts av Erik Sundin.

– Alvaro är lite sliten efter matcherna mot GAIS och Elfsborg, där han fått rätt mycket speltid.  

 

Erik Sundin är tillbaka i startelvan

som troligvis formeras enligt nedan:

Hansson

Andersson Baffo Holgersson Hanstveit

Lindström Gashi May Bouaouzan

Sundin Skjelvik

 

 

Inför HIF-Norrköping (extern länk – Pekings officiella)

1 kommentar

  1. Hmm, tycker det var väldigt öppen korridor hos Edman senast om än att han inte fick någon jättehjälp i defensiven av Rachid så hade vi som tur var Baffo & Hogge där bak som höll rent men så många ggr som Elfsborg kom på den kanten kan det straffa sig, så känns skönt Hanstveit är tillbaka för att stanna (?) på vänsterbacken…

    Förstår att man inte pressar Santos för mycket men lite olyckligt nu när han & Skeljvik fick lira ihop sig så det såg helt OK ut efter en halvlek så kunde de blitt bra nu på direkten – men Sudden & Skeljvik ska nog kunna koka ihop något offensivt!!

    Hoppas också på se mer av islänningen som verkligen övertygade nu jämfört med de reservmatcher jag sett honom i men träningen med laget tycks ha gjort honom mycket gott -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*