Positivt och negativt.

HIF tog sig enkelt vidare i Svenska Cupen genom 4-1 mot Torslanda. Men idag började molnen torna upp sig igen. 

MINIATYR 1
Jordan gjorde sina debutmål mot Torslanda.
Foto: Bjarki Tordarson

Som sagt, HIF tog sig vidare i Cupen och det var ingen mindre än Jordan Larsson som stod för två av HIFs mål.

“Om jag, vilket jag hoppas, lyckas skapa mig en lång karriär kommer jag att kunna se tillbaka på denna match och tänka att det var här jag för första gången gjorde ett A-lagsmål på professionell nivå.” säger Jordan Larsson till Helsingborgs Dagblad.

De andra HIF-målen i matchen gjordes av Arnór Smárason som enligt HIF.se satte 2-0 med ett vackert distansskott, samt Ema Boateng som satte 4-0 efter en knapp timmes spel.

Men allt är inte frid och fröjd i HIF lägret. I dag kom nyheterna ut om att både Markus Holgersson och David Accam är på väg att lämna klubben. I Holgerssons fall handlar det just nu om cypriotiska Anorthosis Famagusta enligt HD sporten. Jesper Jansson är fåordig om det hela “Jag vet att han befinner sig på Cypern, mycket mer vet jag inte.” säger sportchefen.

Låt oss se David från start idag.
Blir det Accams sista match som HIFare på fredag?
Foto: Bjarki Tordarson

I David Accams fall är det mera ovisst om vilken eller vilka klubbar det handlar om. En sak är dock säker, det är ingen av de större ligorna och det är inget av de större lagen i de andra ligorna enligt Jesper Jansson. Men han påpekar att det är seriösa diskussioner som förs. Accam är en av de spelare som det såldes andelar i till externa finansiärer för att klara ekonomin i vintras. Dessutom ska Östersunds FK ha en del av pengarna.

“Det blir kanske inte nu med de stora ligorna i Europa. Men det känns som att jag är redo att röra på mig och ta nästa steg i karriären.” säger Accam själv till Helsingborgs Dagblad. Men Jesper Jansson är säker på att Accam är HIF-spelare när Halmstad kommer till Olympia på fredag.

Björn Velander BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*