Per Ola Ljung – Ändringar i laget till genrepet

I genrepet mot Landskrona BoIS kommer några spelare som inte var med i startelvan i Supercupen att få chansen att försöka ta en plats i den allsvenska premiären. Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson har ju landslagsuppdrag att tänka på och May Mahlangu får förmodligen vila eftersom han kände av ljumskbesvär efter Malmö-matchen.

– Vi snackar dock inte om någon permanent startelva, konstaterar Per-Ola Ljung. Med tanke på alla matcher som ligger framför oss i serie, cup och Europa-spel så behövs hela truppen och alla spelare är aktuella, beroende på dagsform och skador.

– Att möta lokalkonkurrenten Landskrona i genrepet passar både dem och oss väldigt bra. Vi hade en väldigt tuff match i Supercupen mot MFF och BoIS ska iväg på träningsläger efter matchen.

– Jag kan inte minnas att vi haft ett bättre upplägg inför en seriestart på ganska många år. Vi har haft en riktigt bra försäsong och BoIS är en perfekt motståndare i genrepet.

– Sedan är det nog av hävd så att det här lilla derbyt betyder mer för Landskrona än för oss. Jag har ju spelat för båda klubbarna och vet att man i BoIS tänder till rejält inför mötena med HIF, medan vi i Helsingborg räknar MFF som det stora derbyt.

– Det innebär dock inte att vi inte vill vinna. Snacket om dåligt genrep och bra premiär köper jag inte. Vi vill vinna ALLA matcher och det är naturligtvis alltid roligare att komma till seriestarten med en seger i ryggen.

Vilka som startar har Per-Ola och Conny inte bestämt när AOH pratade med Per-Ola i onsdags. Att det blir en del ändringar jämfört med MFF står dock klart. Rasmus hade U21-matchen i torsdags och Alexander laddar för Moldavien-matchen på tisdag.

– När vi var ute i Europa förra gången, för ett par år sedan, hade vi 28 olika startspelare under säsongen. I fjol startade 21 av de 23 som ingick i truppen, vid något tillfälle. Det är en lång säsong och mycket händer längs vägen.

3 kommentarer

 1. Gissar (och hoppas) på

  Hansson
  Holger-Larsson-Nilsson-Edman
  Lindström-Thern-Gashi-Rachid
  Sundin-Ramadan/Ohlander

 2. Säkert fullt tänkbar startelva – skulle vara att Eishwold tar Therns plats men ser gärna Thern en match på vad han ser som sin favisplats!!

  Hoppas jag kan lita på P-O:s försäkran om att man vill vinna ALLA matcher för just mot BOIS vet man att de svartvita alltid går in med typ 130% i inställning medan man är glad om HIF:arna kommer upp i ca 82%…

  Conny & tränartrojkan får väl visa matchsammandrag från derbyt 2002 så bör HIF:arna känna tändning så det räcker!!

 3. Önskar naturligtvis alltid en helt skadefri trupp, men det är ett skönt besked att några av dem som absolut inte får gå sönder står över. Har en obehaglig känsla av att vissa svartvita element kommer att måtta på allt som rör sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*