Inför HIF-BoIS


Inför lördagens skånederby på Olympia mellan HIF och BoIS passade AOH på att stämma av läget med gästernas assisterande tränare Hans Eklund. Allsvenskans skyttekung 1992, på den tiden representerandes Östers IF, vet fortfarande hur målen skall uppnås.

Med åtta spelare i A-truppen, samt två ledare med förflutet i HIF känns det nästan som en intermatch. Hur är känslan i truppen inför återbesöket till Olympia?
– Känslan i truppen är bra och vi är många som är glada att komma tillbaka till en miljö där vi alla har trivts och haft bra minnen ifrån. Matchen är ju lite speciell för truppen med tanke på att många ofta är på Olympia och kollar HIF:s matcher.

Hur skulle du summera försäsongen så här långt?
– Vi har pendlat väldigt mycket i våra prestationer under försäsongen. Toppen var helt klart mot IFK Göteborg när anfall & försvarsspel satt under 90 min vilket är väldigt ovanligt. Mindre bra är att vi har haft dåliga perioder i de andra matcherna och dessa perioder har varit lite för långa för att vi tränare skall vara nöjda.

Ni har ju fått ett omdiskuterat nyförvärv i Marcus Lantz. Vad kommer han att tillföra?
-Marcus Lantz är ett kanonförvärv som jag tror att alla klubbar hade varit glada över att få i sin trupp. Han kommer framför allt hjälpa oss med sin erfarenhet som vi hoppas att han delar med sig till alla andra i klubben…Men han kommer också att stärka upp oss i defensiven samt göra våra uppspel mycket bättre och säkrare, där har vi nog de största vinsterna just nu i alla fall.. Marcus har haft lite skadeproblem och vi vill inte chansa med honom, men jag hoppas att han känner sig frisk nog att spela minst 45 min.
 
Uppflyttning som mål, en självklarhet eller?
-Internt har vi ännu inte pratat någon målsättning. Det gör vi på träningslägret om en vecka, men visst siktar vi på att bli bättre än femma…
 
Största rivalerna om avancemang?
– Jag tror att BP och Åtvidaberg har tillräckligt bra trupper att vara med i toppen trots nedflyttningen, tillsammans med Hammarby,Assyriska och BoIS.

Vilken/Vilka spelare har imponerat mest på dig under försäsongen?
– Jag tycker nog att Adam Svensson , uppflyttad från egna leden har varit mycket duktig och imponerat med sin respektlöshet, annars har jag inte sett något superimponerande i prestationsväg ännu…hoppas vi sparar det till lördag.

Du var ju HIF-tränare under en kortare period innan Stuart Baxter anslöt till klubben. Har du någon gång känt besvikelse över att du inte fick fortsatt förtroende?
– Nej, jag har alltid varit på det klara vilka olika roller jag har haft i de olika sammanhangen. Stuart och jag hade ett jättebra samarbete och jag lärde mig jättemånga saker som jag har nytta av idag vilket har gjort mig till en bättre tränare…Jag är en person som alltid ser framåt och jag är glad för den kunskap som jag samlar på mig under vägen.

Vad har du för intryck av dagens HIF och hur tror du det går för dem i år?
– Jag tycker att HIF har fått in ett “lugn&ro” i sin organisation och har en stark tränarkonstellation tillsammans med en bra spelartrupp. Därför tror jag att HIF förbättrar sin placering från förra året…:)

Och för egen del?
– Vi hoppas knipa en av de två direktplatserna till allsvenskan. Placeringen spelar mindre roll !

Henrik Larsson och Hans Eklunds kontrakt med Landskrona BoIS sträcker sig tom 2011-12-31.

1 trackback/pingback

  1. Hur en debatt kan se ut på ett forum! « Bajen777

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*