Pär Hansson ser fram emot att få fira SM-guldet på söndag

Pär Hanssons dröm om att vinna SM-guld med HIF har gått i uppfyllelse. Han kommer att få fira det ordentligt på söndag efter den avslutande matchen för säsongen hemma mot AIK, genom att vara den som får lyfta SM-bucklan, Lennart Johanssons pokal, först av alla i sin egenskap av lagkapten. Flera HIF-supportrar kommer vara på plats på Olympia för att hylla sina guldhjältar, HIF-supportrar som Pär tycker har varit fantastiska under årets säsong.

– De har stor del i detta guldet! säger Pär Hansson.

Pär Hansson kommer, i sin egenskap av lagkapten, att bli den första att få lyfta SM- bucklan, Lennart Johanssons pokal, upp mot skyn på ett förmodat fullsatt Olympia på söndag.

– Det ska bli väldigt skoj och en stor ära att få göra det.

Är det något som du drömt om, att vinna SM-guld med HIF?

– Självklart är det man drömt om sedan man var en liten grabb. En dröm var att får spela i HIF, den andre var att vinna SM guld med HIF.

HIF kommer avsluta säsongen med en seriefinal mot AIK hemma på Olympia på söndag.

– Fantastiskt! Kan inte bli mycket bättre än så!

Efter en andraplats i förra årets allsvenska, så ville Pär och HIF fortsatta vara med i den absoluta toppen under allsvenskan 2011.

Photo by Gedda
Photo by Gedda

– Det var ett av våra mål, sen att det skulle räcka till ett guld kan man aldrig veta. Vi visste att vi hade ett bra lag på pappret och skulle vi bara få ihop det på planen visste vi att vi var svårslagna.

Svårslagna skulle HIF bli, då man bara har förlorat tre av trettio matcher under årets säsong. Det räckte som bekant till ett SM-guld som bärgades i bortamatchen mot GAIS den 25 september. Sedan dess har HIF mött IFK Norrköping (1-1) och Gefle (0-2).

– Norrköping hemma var en tuff match med tanke på att vi hade tagit guld helgen innan plus att vi gått ut i Svenska Cupen och vunnit mot Elfsborg (2-0). Vi var väldigt trötta och slitna den helgen. Gefle är alltid en tuff match borta. Vår förhoppning var självklart att vinna matchen men vi saknade många erfarna spelare samtidigt som Gefle var bättre än oss.

Har det varit svårt att ladda inför en match nu när guldet är säkrat?

– Självklart är det svårare att ladda om till match när guldet är säkrat. Men samtidigt är det vårt jobb att gå ut och vinna matcherna och det tycker jag att vi visat under året. AIK hemma är en av årets roligaste matcher och den ska vi göra allt för att vinna!

Roligt kommer det säkerligen bli, då flera HIF-supportrar kommer att vara på plats för att hylla sina guldhjältar. Pär gör tvärtom och hyllar lagets supportrar, som han tycker har varit fantastiska under årets säsong.

– De har betytt allt för oss i år. Det absolut bästa året som jag någonsin har varit med om när det gäller våra supportrar. De har stor del i detta guld!

Är det någon match som du kommer extra ihåg?

– Även om vi förlorade (2-3) mot Elfsborg borta i september är det ändå den matchen jag kommer ihåg. Vilket tryck på klacken, det var magiskt!

Avslutningsvis skulle Pär Hansson vilja skicka en hälsning till HIF-supportrarna inför guldfesten på söndag.

– Jag skulle vilja passa på att från hela spelartruppen rikta ett stort tack till alla supportrar som hjälpt oss under året och jag hoppas på en fantastisk söndag på Olympia och senare nere på stan!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*