Inför AIK – med P-O Ljung

Det är positiva känslor i Helsingborgslägret inför söndagens sista hemmamatch i allsvenskan. Det kommer att bli en händelserik dag med pokalutdelning på Olympia, följt av hyllningar på stortorget, samt en busskortege genom stan. Men från klubbens sida har man valt att poängtera vikten av att hålla fokus på fotbollen.

– Efterspelet kommer att bli en minnesvärd upplevelse för alla inblandade, men först och främst har vi ett jobb att utföra och en match att vinna.

Om vi backar bandet lite först och går tillbaka till förra matchen mot Gefle, så blev inte utfallet direkt som det var tänkt.

– Nej, det var väl ingen större prestation från vår sida om man skall vara ärlig. Förvisso hade vi fått kasta runt en hel del i alla leden och vi hade en tanke med att Rachid skulle kunna utmana rättvänd mellan deras mittfält och försvar, men vårt anfallsspel blev under stora delar av matchen alldeles för stillastående.

– Sen skall man inte vara sen att ge Gefle en eloge. De gör en bra match och ställer om snabbt och effektivt. Något folk inte tänker på när man diskuterar Gefle, kontra Elfsborg, är att de faktiskt har samma antal förluster hittills i årets allsvenska. Så det är inte på något vis ett dåligt lag vi mötte.

Hänt i veckan

– Vi har haft en hel del bra träningar där vi passat på att framhäva vikten av att upprätthålla en god kvalitet. Det finns många vinnarskallar i leden och risken finns att “det lilla extra” som man kanske ger, på väg mot ett mål, inte riktigt infinner sig när man nått dit. Vi tycker oss ha sett tendenser till detta i några matcher nu på slutet, men det måste vara hårt arbete hela vägen fram för att det skall vara tillräckligt.

AIK

– Alm och laget har presterat riktigt bra i år och de är säkerligen nöjda med sin säsong så här långt.

– Nu har de god chans på en andraplats i serien, så det kommer onekligen att bli en riktig batalj under morgondagen. Tufft och aggressivt, precis som det alltid brukar bli i matcherna mot AIK.

Truppen / Skador

– Lindström, Eiswohld, Ramadan och Wahlstedt saknas dessvärre med anledning av skadebekymmer. Dessutom är Joseph Baffo avstängd.

– Erik Sundin och Sebastian Carlsén är åter i truppen.

Startelvan

AOH gissar på följande elva: Hansson, Andersson, Holgersson, Hanstveit, Edman, Thern, Gashi, Mahlangu, Boaouzan, Alvaro, Sörum

– Vi har under hela året undvikit att släppa startelvan innan match, men visst det ser inte dumt ut. Och centrala mittfältet kan jag åtminstone avslöja – det stämmer haha.

Efterfesten

– Direkt efter matchen blir det utdelning av pokalen på Olympia. Sedan äter vi en lättare måltid hos Tegel (Olympias restaurang) innan det blir bussfärd ner till Kärnan och det allmänna firandet i stan. Därefter är det tänkt att vi skall ha en gemensam middag ute på parapeten. Och sedan är det fria aktiviteter så att säga.

Avslutningsvis

– Jag minns med tårar i ögonen tillbaka till guldfirandet i stan 1999 och bara hoppas att det blir lika stor uppslutning i år. Det var fantastiskt och ett minne för livet. Helsingborgare – vi ses på plats.

Till slut visade det sig att en vågad signering från slutet av augusti månad höll hela vägen. Till höger en signerad hälsning från författaren till “Spela fotboll bondjävlar” Torbjörn Andersson.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*