Supporterkollen – AIK (Black Army)

HIF möter ett AIK som har presterat överförväntan och Olympia och Helsingborg kommer att färgas svart och gult, i alla fall om man ska tro Danne Wilhelmsson.
AIK är ständigt förväntade att vinna Allsvenskan men detta till trots så är Danne Wilhelmsson, som är ordförande i Black Army, nöjd med året som gått.

– Årets lag har verkligen presterat över förväntan. Visst, AIK ska alltid vara ett topplag, men med förra säsongen i åtanke så hade vi kanske inte räknat med att kunna slåss i den absoluta tabelltoppen.

AIK ligger för närvarande på andra plats och är därför favoriter till att vinna det “stora silvret”, Danne har också all fakta om varför det är AIK och inte Elfsborg som kommer att sluta två och dessutom vinna ett “inoficiellt SM-guld”.

– Helsingborg har inte levererat på den nivå som man gjorde i början och mitten av säsongen, det är vår största fördel. Sen kommer vi med ett stort gäng AIK-supportrar som kommer att leverera stort från läktarhåll. Jag tror inte heller att gnällpellarna i Elfsborg håller hela vägen in i mål. Faktum är dessutom, att om vi vinner över Helsingborg på söndag så tar vi ett inofficiellt SM-guld. Eftersom AIK och Helsingborg har varit involverade i två matcher som avslutats på SVFF:s kontor, så skiljer det i färdigspelade matcher endast två poäng.

Söndagens match spåddes från början bli avgörandet om vem som skulle vinna SM-guld, nu vet vi alla att det inte blir så då HIF som bekant redan är mästare. Men detta hindrar inte AIK-supportrarna att besöka Olympia.

– Jag vet att många tusen AIK-supportrar kommer att finnas på plats och färga Helsingborg och Olympia svartgult. Ett jävla drag utlovas helt enkelt!

Precis som för HIF så tappade AIK viktiga spelare under sommaren, framförallt “the Banguras”, men det har (också precis som för HIF) inte påverkat deras spel nämnvärt.

– Även utan dessa två makalösa lirare har man fortsatt att leverera trepoängare. Det ger hopp om framtiden när vi ska ut i Europa nästa år! AIK:s sportchef Jens Lindgren med stab ser en stabil trupp med många egna produkter som själva stommen, utöver det så kryddar man med toppkvalitet utifrån, det tycker åtminstone jag är en sund värdegrund och ett gott sätt att arbeta på.

Med motiveringen att HIF inte har något att spela för så är Danne övertygad om att AIK tar alla tre poängen på söndag.

– Eftersom det officiella guldet redan är säkrat, och våra grabbar är sugna på att återupprepa vårens vinst mot Helsingborg, så tror jag att vi kommer att vinna. Med vårt nuvarande spel och våra extremt duktiga försvarare, så tror jag att en 0-2-seger inte är långt ifrån sanningen. Det är åtminstone vad jag kommer att satsa pengar på inför matchen.

Jag vet inte, vad du tänker spela på?

7 kommentarer

  1. Haha – vem har hört talas om ett inofficiellt SM-guld?? Ja, de där “Gnagarna” gör skälet för sitt namn och försöker “hugga fatt i” vartenda litet halmstrå men bara inse alla gulsvarta (både i öst & väst) att det finns bara ett lag som vann bucklan i år och det är iklätt rött & blått!!

  2. Ha ha ha inofficiellt smguld? Hade HIF haft något att spela för hade man slagit både norrkping och Gefle. Så ni råttor kan inte skylla på Svff när serien är över, patetiskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*