Officiellt: Ännu ett nyförvärv från Falkenberg

Samtidigt som Jere Uronen ryktas vara på väg bort från klubben plockar Henrik Larsson, redan nu, in en potentiell ersättare.

Adam Eriksson i Falkenbergs gula tröja Foto: Håkan Johansson/FFF
Adam Eriksson i Falkenbergs gula tröja
Foto: Håkan Johansson/FFF

Det handlar om vänsterbacken Adam Eriksson som därmed blir klubbens andra nyförvärv inför den kommande säsongen.

25-årige Adam kommer, precis som Calle Wede, från Falkenbergs FF och har skrivit ett treårskontrakt med HIF.

– Det känns bra att Adam kommer till Helsingborg. Han har en bra vänsterfot och är snabb. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom igen eftersom jag har goda intryck av honom från min tid i Falkenberg, säger HIF:s manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Redan som 15-åring blev han värvad till allsvenska IF Elfsborg. Karriären tog sedan ordentlig fart i division 1 med Norrby IF innan Falkenberg inför säsongen 2012 värvade ytterbacken.

Under den gångna säsongen var Adam Eriksson den enda utespelaren som spelade samtliga 30 matcher i Allsvenskan för Falkenberg. Från sin vänsterbacksposition gjorde han ett mål och tre målgivande passningar och anses vara en offensiv ytterback i likhet med Jere Uronen.

Vad gäller vår finska ytterback så befinner han sig, just nu, på semester i Karibien men för hd.se erkänner landslagsmannen att där finns intresse från en del utländska klubbar men så länge han har kontrakt med HIF så är det där hans fokus finns.

Mycket tyder på att Jere Uronen kan ha gjort sitt sista framträdande i HIF Foto: Samone Klinteberg
Mycket tyder på att Jere Uronen kan ha gjort sitt sista framträdande i HIF
Foto: Samone Klinteberg

Uronen har i nuläget över ett halvår kvar på kontraktet och får därmed, enligt reglerna, inte inleda samtal på egen hand med någon annan klubb. Men att det återstår kort tid på kontraktet och att HIF gärna säljer är ingen hemlighet.

Enligt HD så är bla de belgiska klubbarna Club Brügge och Genk några av de som är intresserade av att knyta till sig finländaren.

Fakta
Namn: Adam Eriksson
Född: 1990-07-13 (25 år)
Längd: 186 cm
Vikt: 82 kg
Position: Vänsterback
Tidigare klubbar: Sparsörs AIK (-2005), IF Elfsborg (2005-2009), Norrby IF (2009-2011), Falkenbergs FF (2012-2015).

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*