Nya speldatum satta för A-laget

Andreas Granqvist Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170392

Andreas Granqvist uttagning, till EM-slutspelet, påverkar HIF kommande spelschema. Redan idag har man valt att tidigarelägga matchen mot Norrby men det finns fler datum som påverkas. Detta innebär bla ett längre speluppehåll – något som kanske inte bara är av ondo för HIF-supportrarna

Den svenska förbundskaptenen Janne Andersson har tagit ut HIF- & landslagskaptenen Andreas Granqvist i truppen som ska spela sommarens EM-slutspel. Truppen samlas måndagen den 24 maj. Gruppspelet inleds med match mot Spanien den 14 juni, därefter ställs man mot Slovakien och Polen den 18 respektive 23 juni. Utöver detta är även Anthony van den Hurk uttagen i den 24-mannatrupp som presenterats inför Curacaos matcher, den 5 Juni (mot Brittiska Jungfruöarna) och den 8 Juni (mot Guatemala). Om laget vinner dessa matcher så går man vidare till andra rundan och då tillkommer ytterligare två matcher (12 och 15 Juni).

Då dessa uttagningar påverkar HIF:s spelschema så har fem matcher fått nya speldatum. De matcher som nu fått nya datum är som följer:

Omgång 10: HIF – Norrby IF
19 maj klockan 18:30

Omgång 7: GAIS – HIF
23 maj klockan 13:00

Omgång 11: HIF – Akropolis IF
11 juli

Omgång 8: HIF – IFK Värnamo
22 juli klockan 19:00

Omgång 9: Vasalunds IF – HIF
4 augusti klockan 19:00

Förändringarna innebär ju ett väldigt långt uppehåll för laget, vad avser seriespel, men samtidigt kan detta, i sin tur innebära, att restriktionerna, vad avser publik, hinner mildras så att när HIF åter kliver in i seriespel (11 Juli) kan det ha öppnats upp för en större publik på Olympia.

Om så blir fallet återstår att se utan här får man följa utvecklingen

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*