Inför HIF-Norrby IF

210502 Helsingborgs Wilhelm Loeper jublar med lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och AFC Eskilstuna den 2 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / PA0184

HIF ställs mot ett svårspelat Norrby på Olympia i kväll, efter att Andreas Granqvist blivit uttagen i EM-truppen, så att matchen blev framflyttad.

Med kort varsel fick HIF flytta fram hemmamatchen mot Boråslaget Norrby IF, laget som alltid är lika svårbedömt. AoH tippade att laget skulle hamna på 16:e och sista plats, och därmed bli degraderade från Superettan i år. Men man ska aldrig räkna ut Boråslaget som har tippats som bottenlag ett par säsonger nu efter återkomsten till superettan 2017, men som överraskat om och om igen. I fjol slutade laget på 11:e plats i superettan. I år vet man inte heller om laget blir fågel eller fisk eller mittemellan. Man blandade och gav på försäsongen med matcher mot Häcken 2-1, GAIS 0-3, Assyriska 0-0, Örgryte 0-0, J-södra 0-2, Lindome 5-0, Varberg 1-3, Degerfors 0-1 och mot Östers IF 1-2. Laget har återigen överraskat så här långt i seriespelet bl a med segrar mot J-södra, Vasalund och Brage, en oavgjord och två förluster. Norrby ligger i nuläget på sjätte plats en poäng före HIF.

210313 Helsingborgs Andreas Granqvist under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

Norrby har spelat en säsong i allsvenskan 1956, och 29 säsonger i landets näst högsta serie. Lagets mest kände profil är Reino Börjesson, med 10 A-landskamper för Sverige, och som var med i truppen i fotbolls-VM i Sverige 1958. Annars har klubben alltid levt i skuggan av Borås storhet Elfsborgs IF. Norrby tränas av Mak Lind, och har inför säsongen värvat målvakten Anton Cajtoft (J-södra), försvararen Fredrik Lundgren (Öster), mittfältarna Johan Brannefalk (Ljungskile), Deniz Yaldir (Umeå FC), Bubacarr Jobe (Mjällby) lyft upp den egna U 19-spelaren Felix Gustafsson, samt värvat anfallaren Max Olsson (IF Sylvia).

HIF måste resa sig efter hemmaförlusten mot Öster i söndags. Matchen var ett riktigt bottennapp, så en tröst kan vara att spelet inte kan bli mycket sämre. Det är på hemmaplan man måste ta trepoängarna, så fler förluster på Olympia är inte ok. Det behövs en seger i kväll för att inte redan nu hamna på efterkälken i toppstriden, och då måste samtliga spelare prestera mycket bättre än senast. De måste visa vilja, kamplust, spelsinne, högt bolltempo, målhunger, beslutsamhet, know-how, speed i omställningarna, och trygghet och beslutsamhet i passningsspel och presspel. Nu tar livlinorna slut i snabb takt om man inte visar att man vill vinna fotbollsmatcher, så upp till bevis, HIF. Även om Anthony van den Hurk, Andreas Granqvist och Dennis Olsson inte finns med i truppen, så måste andra spelare kliva fram nu och visa ledaregenskaper och målhunger. Ny i matchtruppen sen Östermatchen är Assad al Hamlawi.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 18.30

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*