HIF kan tvingas avvara anfallsstjärna

200927 Helsingborgs Anthony van den Hurk och Östersunds Thomas Isherwood under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Östersund den 27 september 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0075

HIFs Anthony van den Hurk är åter uttagen till Curacaos trupp inför de kommande VM-kvalet. Igår blev det dessutom klart att det är den förre storspelaren, Patrick Kluivert, som kommer leda nationen då Guus Hiddink återhämtar sig från Covid-19

Det är alltså Patrick Kluivert, utsedd till interim förbundskapten, som kommer leda laget de kommande matcherna. Kluivert, som står under kontrakt med Barcelona fram till sommaren, har ju rätt bra koll på Curacaos landslag då han agerad förbundskapten där 2015-2016. När nu nuvarande förbundskaptenen, Guus Hiddink, drabbats av Covid-19 så gick frågan till den förre anfallaren som nu fått ett ok från Barcelona att kunna kliva in i landslagssammanhang.

För HIFs vidkommande spelar det mindre roll vem som leder laget men dess viktigare är det faktum att Anthony van den Hurk återfinns i den 24-mannatrupp som presenterats inför matcherna den 5 Juni (mot Brittiska Jungfruöarna) och den 8 Juni (mot Guatemala). Om laget vinner dessa matcher så går man vidare till andra rundan och då tillkommer ytterligare två matcher (12 och 15 Juni).

I nuläget är Anthony van den Hurk skadad och hur detta ev kommer påverka uttagningen återstår att se. Dessutom spelare ju HIF två matcher, under den aktuella perioden, och detta kan man då tvingas göra utan vår anfallsstjärna. Det handlar om mötena med Vasalund (6 Juni) och Norrby (13 Juni)

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*