Nu börjar det…

Allsvensk premiär och det knappt en vecka efter Vasaloppet. Som tur är skiner solen och gräset på Olympia ser härligt grönt ut. Visst kan man kanske genomföra en serie höst-vår, men frågan är varför man skulle vilja. Publiken verkar inte direkt intresserad av att frysa i två timmar oavsett om det är Royal League eller Allsvenskan. Olympia såg inte direkt välfyllt ut idag, solen till trots. Å andra sidan är inte BP det största publiklaget i Allvenskan, men…när det är premiär borde väl fotbollsuget i Helsingborg ändå vara större? Skärpnin!

Träningsmatcherna har visat på ett HIF som verkar mer stabila bakåt än tidigare år, men på bekostnad av anfallsspelet. Med tanke på hur matchen mot BP utvecklade sig sattes backlinjen på få prov. Det återstår alltså att se om HIF kommer att vara svårare att göra mål på i år. Brommapojkarna var i alla fall bara nära en gång (och den hade väl ändå gått i stolpen?!).

Anfallsspelet då? Stundtals bra, men dåliga bollmottagningar förstörde många goda intentioner. 20 avslut, varav 11 på mål, är bra. Men visst fattades det en del kvalitet i många avslut? Nu hade HIF en del riktigt bra avslut också, men Benny Lekström stod i vägen för precis allt. Ja, utom Lindströms drömvolley då. Annars hade nog matchen slutat 0-0.

Jag tycker nog inte att jag fick något bra svar på om HIF anno 2010 är fågel eller fisk. Dels för att jag inte tror att BP kommer ligga på övre halvan av tabellen i år, dels för att man spelade så stor del av matchen med en man mindre. Det senare minskade BPs anfallsvilja (förmåga?) från nästan obefintlig till just obefintlig. Men 3 poäng är 3 poäng och det kommer snart nya chanser för HIF att visa upp sig. 3 nya poäng står på spel om en vecka, då Djurgården står för motståndet på (den inte fullt så gröna) Stockholms Stadion.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*