Viktig seger i premiären.

HIF premiärvann inför 6731 personer på ett kylslaget Olympia. Trots ett klart spelövertag dröjde ledningsmålet ändå fram till den 90:e matchminuten, då Mattias Lindström frälste hemmapubliken med en distinkt volley.

Helsingborg tog taktpinnen direkt från start och när BP´s målvakt Kristoffer Nordfeldt blivit utvisad i den 28:e minuten, kändes det som om väntan inte skulle bli så långvarig. Annat ville dock reservmålvakten Benny Lekström som redan i de första minuterna efter att ha blivit inbytt, stod för en imponerande dubbelräddning. Han stod även för flera andra kvalificerade räddningar under matchen och var på god väg att på egen hand rädda en poäng åt BP.

Såväl Kim Bergstrand som Conny Karlsson var nöjda med sina lags insatser. BP´s tränare pekade på att målvaktsutvisningen kom att spegla matchen, men att de ändå stått upp bra defensivt. Conny var nöjd med att man visat stort tålamod, trots flera missade lägen. Båda tränarna lovordade målet.

Statistik

Bollinnehav (%) 65-35

Avslut totalt 20-1

Avslut på mål 11-0

Intryck efter matchen.

Förvånades inför matchstart att BP valde att placera såväl Pontus Segerström som Gabriel Petrovic på bänken. Än mer överraskande var det att läsa i programmet att HIF:s tränare heter Bo Nilsson.

Såväl Christoffer Andersson som Mattias Lindström drar sig ofta in centralt i banan. Bakgrunden till detta är enligt Conny Karlsson att ytor skall öppnas upp för ytterbackarna att kunna avancera framåt i banan. En god tanke, men det känns som om vi har en bit kvar innan det fungerar.

Må vara att det var premiär och man skall väl inte dra alltför stora växlar, men bolltempot måste höjas avsevärt. Noterade alltför många gånger idag, bollar med knapp styrfart till dess mottagare. Likaså kom de bakom spelaren istället för framför, som brukligt är om man vill anfalla i fart.

Enligt Conny så ligger fn Sundin, Makondele och Porcellis lika nära att ta platsen jämte Rasmus Jönsson på topp.

Röster från åskådare på den ombyggda sektion 37 gav både ris och ros efter premiären.

Tror inte man riktigt ännu förstår hur viktigt Lindströms mål var. Att bara ha fått med sig en poäng efter så många målchanser, samt en man mer på plan, hade med största sannolikhet spätt på avsaknaden-av-henke-syndromet. Nu kan man istället lugnt arbeta vidare på sin plan med tre poäng i bagaget.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*