Nils Arvidsson efter provspelet i Italien: “De är fortsatt intresserade och vill ha mig”

200927 Helsingborgs målvakt Nils Arvidsson under uppvärmningen inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Östersund den 27 september 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0075

Stortalangen och målvakten Nils Arvidsson som till vardags håller till i HIF:s U19, men som flera gånger varit uppe och tränat med A-laget fick för en kort tid sedan ett Provspel med den italienska klubben Venezia som denna säsongen nådde uppflyttning till Serie A. Och den Italienska klubben är fortsatt intresserade av HIF:s talang.

Hur kom det provspelet sig?

” – Det var egentligen min agent som hade koll på att de behövde en målvakt, eller letade efter en målvakt. Så han skickade videomaterial på mig till dem och då gillade de var de såg. Så då ville ha ner mig först en gång men då var det inte läge att åka. Men sen den andra gången så blev det av.”

Var ligger bollen just nu, finns det något genuint intresse?

” – Jag såg väl det framför allt att få vara med, att lära sig saker. Italien är väl ett av de fem bästa fotbollsländerna och se hur det är där för det är ju dit man vill komma. Som det är nu så var de ju väldigt intresserade innan och den feedbacken jag fick nu var att de gillade det de såg väldigt mycket och är fortsatt intresserade och vill ha mig.”

Och hur ställer du dig inför det?

” – Jag har ju kontrakt med HIF och är HIF-spelare tills något annat händer egentligen, så det är mellan klubbarna isåfall. Om dem nu vill ha mig så är det inget jag kan göra åt, utan det är mellan klubbarna.”

Hur tänker du om din utveckling här under våren?

” – Jag är nöjd med försäsongen och våren, det enda jag hade velat är att spela mer matcher. Men det är klart att målvakterna som är i A-laget som får spela i A-laget och i U21 för att få matchtid men det var skönt nu med U19 segern här förra helgen, att få spela igen. Det var väl en månad sen man spelade så jag var nöjd så sätt.”

Hur ser framtiden ut här under sommaren, är det bara U19 som gäller?

” – Mitt fokus liger på U19 och är det laget jag tillhör. Allting som kommer utöver det är bara en bonus. Det är klart att det alltid är kul att träna med A-laget, man lär sig mycket av det och det är dit jag vill, så det är ett kvitto på att om om jag gör det bra i U19 så kommer jag hamna där till slut.”

Så bara för att “Wrappa up”, ditt fokus är fortfarande på HIF oavsett vad som har hänt senaste veckan?

” – Ja, jag är ju HIF-spelare så mitt fokus kommer ligga på dem och där jag är. Så mitt fokus är på HIF”

 

 

3 trackbacks/pingbacks

  1. Smått och gott i HIF-världen… – Allt Om HIF
  2. Träningsrapport 16/6: “Han börjar acklimatisera sig allt mer” – Allt Om HIF
  3. Uppgifter: Målvaktstalang lånas ut till Serie A-klubb – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*