Thörn: Anteckningar efter “U21” mot Halmstad

Ett hyfsat ordinarie HIF vann med 2-1 mot Halmstad i en U21-match på Måndagen. Det här tar jag med mig: 

  • Not great, not Bad…

Spelmässigt spelade HIF helt okej. Man saknade städgumman Vladislav Kreida då man Ibland hamnande väldigt lågt och fick gång på gång känna på Halmstads höga presspel. Samtidigt stod man stundtals också för flera fina kombinationer framåt även fast man hade önskat att de var fler och att man kunde ha ett större bollinnhav. Med det sagt stod man ändå för en godkänd insats när man spelade med vad som i mångt och mycket var en ordinarie startelva.

  • No fire without a spark…

Max Svensson på topp ger fortsatt positiva vibbar. Ständigt ett djupledshot och när HIF fick till etablerade anfall var han även en spelare som satte upp spelare på yta och gav ett spelförande moment på sista tredjedelen.

  • Go on Then, Assad…

Även Assad Al Hamlawi stod för en bra insats när han kom in i andra halvlek. Visade upp precis de kvalitéer som vi har låtit oss lära känna att Assad har. Stark, fina tekniska fötter, spelförståelse, snabb… Det finns så mycket gott i Assad. Hoppas han nu håller sig hel.

  • You might just got Something here, Jörgen…

Benjamin Acquah fick spela hela matchen mot Halmstad och stod för en bra insats. Snabb, teknisk, rivig och visade matchen igenom de kvalitéer som han värvades för. Spelade i första halvlek som 10:a och passade i den rollen bättre än vad han gjorde som nummer 8:a i andra halvlek, även fast han klarade även den rollen utan att göra bort sig. Bjöd publiken på ett par fina aktioner med sina fötter. Jag fick mersmak.

  • The Fountain of Youth….

Inför Andra halvlek bytte HIF in Kalle Joelsson, Ervin Gigović, Lucas Larsen, Assad Al Hamlawi, Leo Frigell Jansson, Dennis Olsson och Noel Mbo och gjorde en helt okej andra halvlek mot ett Halmstad som fortsatt hade en hel del väletablerade spelare kvar på banan. Man hade förvisso inte alltför mycket framåt men defensivt var man väldigt solida och släppte inte till särskilt mycket. Imponerande.

  • The boys are back in town…

Apropå unga spelare som levererar… Lucas Larsen och Leo Jansson. Båda två har sedan tidigare levererat i U-21. Idag bildade de mittbackspar i andra halvlek och var mer eller mindre felfria. Leo Janssons spänst, Lucas Larsens lugn, deras spelförståelse… Det finns mycket gott i bägge två och idag visade båda det igen.

  • Question time with… Jörgen Lennartsson!

Dagens U21-match gav oss faktiskt fler frågor än svar. Benjamin Acquahs fina start ställer frågan om hur nära han anses vara en startelva av Jörgen? Och väl där… Vem plockar du bort? Om du vill spela Benjamin Acquah som en Tia, går man då tillbaka till att spela 4-2-3-1? Väljer du att spela med två anfallare igen, och isåfall vem ska spela bredvid Anthony Van Den Hurk? En Max Svensson som visar gott slag men som har utgående kontrakt? Eller en Assad Al Hamlawi med utvecklingspotential men som har en medicinsk historia som oroar? Uppehållet kommer bli intressant av flera olika anledningar.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*