Något är galet i vårt HIF!

Jag kan, innan jag brer på med de stora orden, säga att jag har inte koll på alla fakta, jag är inte medlem i HIF’s styrelse och har inte kopior på alla mötesprotokollen.
Så läs mitt inlägg för vad det är, en ren och skär personlig uppfattning.

Gång på gång så verkar saker och ting i vårt HIF gå rent ut sagt åt helvete. Efter de året vi spelade i Champions League, 10 år sedan, så har allt bara rasat.
Ekonomin kördes i botten. Tveksamma spelarköp. Bråk i styrelsen. Bråk med finansiärer. Inkompetens. Tränare som sparkas. Tränare som avgår. Tränare som tillsätts (mot sin vilja?). Pengar som inte inkasseras av försäljning. Och så vidare, och så vidare…
Har jag missat något? Ja, säkerligen…

***

Den senaste tidens Hareide-Gate har bara varit en katastrof  av de alla. OM det nu är så att man har en tränarkandidat, som onekligen är intresserad och hågad över att få komma till vår klubb. Man säger sig ha de medel som behövs för att ro affären i hamn. Varför misslyckas man då igen?
Jag vill fan ha ett svar!

Jag bryr mig egentligen väldigt lite om Åge skulle komma eller inte, (det finns en uppsjö andra kandidater för jobbet), det jag bryr mig om, är hur saker och ting (miss)sköts då det gäller rekryteringar. Det är ju lika förbannat illa som i somras då allt var så hysch-hysch med ett nytt storkap till spelare. Och vad blev det? Ren och skär katastrof!

Jag klandrar absolut inte någon enskild. Jag inbillar mig verkligen inte att en så stor förening som HIF skulle drivas ensamt av en person (Läs: SIF), det skulle bara vara naivt att tro något sådant. Men hur fungerar egentligen organisationen?
Jag vill fan ha ett svar!

***

Helsingborgs IF är inget Barcelona, inget Manchester United. Ibland får vi supportrar för oss de då vi ställer sanslösa krav på både det ena och andra. Helsingborgs IF spelar i Allsvenskan, inte någon av de högre rankade ligorna. Men det gör saken än viktigare för klubben att värna om sina supportrar, sina trogna följeslagare. Det går inte att spela på höga noter och ha för hög prestige. Raka besked och enkla förklaringar vinner man oftast mest på.
Så varför är det så mycket hysch-hysch på kansliet på Mellersta Stenbocksgatan?
I hårda drag är det ju tack vare oss supportrar som föreningen finns och överlever. Man ska inte tro något annat…

Vad är det som gör att saker och ting drar ut på tiden varenda gång det är något på gång i HIF?
Jag vill fan ha ett svar!

***

Det finns många frågor och man får väldigt lite svar. Visst kan det finnas en gnutta frustration i det som skrivs, med tanke på säsongen som varit, men med all rätt, eller?

***

Jag är själv delaktig (ordförande) i en idrottsförening, inte i HIF’s storlek, men dock. Jag vet hur saker och ting kan förvrängas och förstoras upp av medlemmar och av anhängare. Men det enda raka för att stävja det, det är ju att spela med öppna kort och vara ärlig i det som sägs, då minimerar man riskerna för all eventuell missnöje. Så varför rids det på alltför stora hästar just i HIF?

***

Nu vet jag med säkerhet att det finns en del personer i HIF’s organisation som läser detta. Och de får gärna kontakta mig för att övertyga mig om att det faktiskt är en fin, bra och välskött förening som jag ska betala min avgift till!
Jag vill fan ha ett svar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*