Mouhamed Fahs -”För mig var det bara att skriva på papperna men mycket annat stod på spel”

Mouhamed Fahs är en av alla de fd HIFare som numera återfinns i Hittarp Foto: Privat

Säg namnet Mouhamed Fahs och de flesta HIF-supportrarna nickar igenkännande. 18-åringen har, genom åren, öst in mål i HIFs olika ungdomslag och bla provtränat med Atalanta vid två tillfälle. Ändå har anfallaren inte fått chansen i HIFs A-lag och i sedan i våras har talangen knappt syns till. Givetvis var AOH nyfikna på situationen och fick en pratstund med måltjuven.

Mouhamed Fahs har gjort, osannolika, 300 mål under sina säsonger i HIFs olika ungdomslag
Foto: Aspire Academy

Mouhamed Fahs har setts som ett av HIF:s mest lovande framtidslöften. Enligt uppgifter var en övergång, till en annan Superettanklubb, nära förestående inför säsongen men HIF ville behålla sin anfallare. Samtidigt fanns där intresse från en del italienska klubbarna ( Sampdoria och Bologna) att försöka få titta närmre på talangen, på plats, nere i Italien. Även Atalanta, som Fahs har provspelat med vid två tillfällen, skall ha varit intresserad precis som tyska Werder Bremen. Men i HIF-lägret, den klubb där anfallaren helst vill fortsätta sin karriär, verkar det relativt svalt.

Du inledde säsongen i klubbens U19-lag och noterades i målprotokollet, i stort sett, varje match?

– Ja det stämmer. För mig har det alltid varit att träna och ge 100% på matcherna och med mina 37 poäng under en halvsäsong med U19/U21 är det ett helt okej facit. Trots det är jag inte helt nöjd och vet om att jag kan göra mycket bättre än så.

Har du koll på hur många mål du gjort i ungdomslagen genom åren?

– Den exakta siffran vet jag inte men jag skulle nog säga att jag ligger på en cirka 300 mål just nu.

Mitt i HIFs anfallskris så menade många att klubben skulle ge dig en chans i A-laget men plötsligt var du försvunnen?

– Med all min tacksamhet till alla i klubben och supportrar, som tyckte att jag borde få chansen, så ville jag det också. Under den perioden så förde jag, och min representant, diskussioner med Helsingborg om framtida planer och där, tyvärr, fick det mig att tänka om. Därefter så förde HIF diskussioner med andra klubbar som hade hört av sig till dom och kom överens med en Superettanklubb nu i somras. I samband med det kom då en Serie B klubb från Italien som ville ha ner mig till deras A-lag och hade en ganska tydlig plan med vad de ville med mig.

Jag hade dock oturen på min sida. Jag fick inflammation i hela min vänsterfot och behandlades där med laser under hela perioden jag var där. Vi försökte få igång det under matchen mot Sampdorias reservlag men foten höll inte. Därmed kunde jag inte göra läkarundersökningen vilket var trist.

Sedan hemkomsten, i mitten av September, har träningarna med HIF lyst med sin frånvaro
Foto: Privat

Vad har hänt under hösten?

– Till en början så fick jag fortsätta köra min rehab själv. När jag började känna mig bättre så har jag hållit igång själv med egenträning.

Det ryktades även om en ev övergång/utlåning till en annan Superettan-klubb?

– Det stämmer mycket väl ja och jag tackar ödmjukt för det förtroende jag fick av den Superettan-klubben. För mig var det bara att skriva på pappren, men det var mycket annat som stod på spel. Det är viktigt att det känns rätt. Dock var det väldigt bråttom då den svenska marknaden stänger före den internationella och jag var tvungen att ta ett beslut rätt snabbt då.

Under sommaren led HIF av anfallskris och många ropade efter att ge Mouhamed Fahs chansen
Foto:Privat

Redan för två år sedan var du nere i Italien och provspelade med Atalanta. Har du fortfarande någon kontakt med klubben ?

– Konstigt nog så har jag det. Ganska mycket hände under den perioden. Atalanta gillade min spelstil så pass mycket att de ville ha ner mig efter de två gångerna och spela en turnering mot de Italienska storlagen, men jag fick tyvärr inte tillstånd av HIF. Redan då fick jag träna med Atalantas A-lag och det var trots allt för två år sen. Därefter kom jag väldigt nära deras chefsscout, honom har jag mycket bra kontakt med och har blivit en nära vän till mig.

Och nu tränar du med Hittarp?

– Yes. Jag håller igång med Hittarp än så länge då jag inte har tränat med någon klubb på två månader. Det är ett bra lag med en bra tränare att hålla igång med. Sen får vi se vad som händer…

Innebär detta att en fortsättning i HIF känns långt borta?

– Långt borta eller nära, det får man väl se.

Oavsett vad som händer framöver lär vi höra mer om vår lovande anfallare. Kanske ser vi honom i Superettan den kommande säsongen…förhoppningsvis i en tröja med de rätta färgerna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*