Granen vänder blicken mot Danmark

I början av året var Andreas Granqvist tydlig vad som gäller när kontraktet löper ut 2018. Det skulle blir en återkomst till HIF – oavsett serietillhörighet! När det nu står klart att klubben spelar i Superettan kommande säsong så har landslagets kapten börjat vackla.

Andreas Granqvist kommer lämna Krasnodar när kontraktet går ut våren 2018. Landslagets lagkapten har tidigare öppnat dörren på vid gavel för comeback i HIF, och han har uttalat sig positivt om hemkomst till HIF trots att klubben degraderats till superettan.

Granqvist i HIF-tröjan, här i en duell med en boisare
Foto: hd.se

Men det har även förekommit rykten om en flytt till danska storklubben FC Köpenhamn nästa sommar.

I en intervju med Sportbladet väljer nu Granen att kommentera sin framtid

– Vi är nöjda här efter fem år och jag har snart varit utomlands i tolv år. Det ska mycket till om vi inte flyttar hem till Helsingborg, men om det sedan blir HIF eller en närliggande klubb i Danmark får vi se, säger Granqvist till tidningen.

Han bekräftar också FC Köpenhamns intresse.

– De har visat ett stort intresse under en längre tid. Men jag tar inget beslut ännu

Med tanke på Granqvist framfart i landslaget och ett ev slutspel hägrar så verkar HIFs serietillhörighet kommande säsong visst spela in i det framtida valet.

Det också som att frågan om HIF:s serietillhörighet trots allt spelar viss roll för vår förre mittback

– Det kan vara svårt att spela i Superettan och samtidigt fortsätta i landslaget. Vi får se hur Janne Andersson tänker och jag känner. Nu är det fullt fokus på playoff. Vi får ta den diskussionen efteråt, säger Granqvist.

Från supporterhåll kan vi inte mer än hålla tummarna att Granen tar sitt förnuft till fånga och väljer sitt hjärtas klubb och landslagsledningen inte låter serietillhörighet utan prestation välja om Granen har en fortsatt viktig roll i landslaget. Ett exempel på just en sådan situation var ju när Kenny Jönsson vände hem till Rögle och spel på lägre nivå men ändå behöll sin landslagsplats.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*