Med tunga steg mot Olympia…

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Det är med blandade känslor som man beger sig upp på Olympia idag. Troligtvis är vi många som känner likadant! Att Kalmar står på menyn känns liksom ointressant. I min värld kunde det lika bra varit Halmstad, Ljungskile eller Real Madrid. I dag styr vi istället steget mot vår hemmaborg för att tacka av en spelare som kanske är den största spelaren vi har haft under 2000-talet.Han heter Álvaro Márcio Santos .Bland oss HIFare kanske mer känd under ett annat namn! För oss är han GUD!

Henrik Larsson i all ära! Henrik kommer alltid förknippas med HIF och hans meriter talar för sig själv. Seriesegrar, Champions League vinster och skytteligatitlar har avlöst varandra. Detta är något som Alvaro aldrig kommer att förknippas med – åtminstone inte i samma utsträckning som Herr Larsson. Nä – i vår värld kommer Alvaro förknippas med så mycket mer än så. I vår värld är den 34-årige Brasilianaren hjärtat i HIF! Ett hjärta som kommer att fortsätta dunka långt efter hans långa karriär är till ända!

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Alvaro Santos blev namnet på alla Helsingborgares läppar efter en imponerade träningsmatch mot FCK i Juni 2000. Under sina tre första år i klubben blev han genast omåttligt populär och krönte tiden med såväl Champions League spel och mängder av mål. Efter några år utomlands så återvända han så slutligen till Världens Vackraste Förening under sommaren 2011. Det året fick Alvaro kröna sitt HIF hjärta med ett SM guld och på något sätt var ordningen återställd med Santos i laget.

Medveten om att han inte varit lika självklar i startelvan under de senaste åren. Inte heller har han skämt bort oss med en målfabrikation utöver det vanliga. Däremot har Santos alltid gjort allting för laget och oss supportrar. Aldrig klagat över bänknötande. Aldrig tvekat att stanna till för att skriva en autograf eller ställa upp på en bild tillsammans med sina fans.

Det blir en flytt hem till Brasilien där Santos skall förädla kommande stjärnor i sin Fotbollsakademi. Jag tror inte HIF behöver tveka speciellt länge om GUD väljer att skicka några ”nya” Alvaro åt vårt håll i framtiden. Har dom nämligen bara hälften så mycket fotboll och hjärta i kroppen som Álvaro Márcio Santos så kommer Helsingborgarna öppna stora farmen för dem. Precis som de gjorde den där sommarkvällen den 26:e Juni 2000!

Tack för allt du har gjort för staden och laget Alvaro! Mitt hjärta kommer alltid banka för dig och dina underbara fotbollskonster. Ditt härliga leende och din positiva syn på såväl livet som på fotbollen!

Blir saknaden för stor i Brasilien så vet du att dörren alltid står på glänt i Helsingborg! Det är jag fullt övertygad om att alla Helsingborgare skriver under på!

Vi ses på Olympia

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Samone Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*