Guds avslut

Helsingborgs IF – Kalmar FF

4-1(2-1)

Publik: 6668

Olympia, Helsingborg

Direkt under uppvärmningen kände man att det var Álvaros match. På ett disigt Olympia strömmade det värmande brasilianska rytmer ur högtalarsystemet. Under intervjuerna inför matchen fick Roar Santosfrågan om det första han tänkte på när han tänkte på Álvaro. Svaret var klockrent “Han är en av de mest fantastiska människor jag har stött på.”

Foto: Samone Falkman
Santos fick största jublet ikväll.
Foto: Samone Falkman

Det var en något trevande matchinledning där HIF bars fram av Sjungande 37:an som skanderade “Vi är Santos Röda hjältar, Vi är Santos blåa hjältar!” om och om igen.

Redan i den nionde minuten tog HIF ledningen. Det föregicks av ett par tuffa dueller där Jere Santos och Darian Santos verkligen visade att man var där för att ta kampen. Bollen landade till slut hos Christoffer Santos som sköt ett skott som täcktes, bollen hamnade hos Emil Santos som lämnade över till Christoffer Santos igen som slog in den längs marken men Söderberg i Kalmarmålet styrde undan bollen. Men då kom han där, Emil Santos och slog in 1-0 till HIF.

Strax efter målet kom den största applåden när Álvaro sprang för att värma upp längs linjen.

Tvåan var ett vackert skott av Mikael Santos som blev framspelad av David Santos och från halvmånen utanför straffområdet kunde prickskjuta in 2-0 i den 15:e minuten.

Under första halvtimmen av första halvlek var det väldigt öppet i Kalmarförsvaret och det kändes som att HIF gjorde mer eller mindre som de ville. Inte ens när Kalmar kom in i HIFs straffområde kändes det farligt. Guds ande vilade över Olympia under halvleken.

Efter målen gick HIF ner i intensitet och HIF gjorde bara precis det som behövdes för att hålla Kalmar på avstånd. Till det behövdes dock inte speciellt mycket energi.

Men i den 43:e minuten reducerade Kalmar. På ett inlägg från kortlinjen dök Pär Ericsson upp och kunde från straffpunkten reducera på volley.

I paus gjorde Roar Santos ett byte. Jere Santos klev av och in kom Arnór Santos, vilket gjorde att Christoffer Santos klev ner och tog vänsterbackplatsen.

Andra halvlek drog i gång med en Kalmarpress som höll på att resultera efter tre minuter när ett snett skott utifrån styrdes på en Kalmarit och hade inte Pär Santos inte varit med på noterna såg den ut att kunna leta sig in i krysset.

Det kändes lite som att HIF kom ut till andra halvlek i tron att det stod 2-0 och att allt var lugnt.

Efter knappa timmen spelat lade sig Peter Santos ner och såg ut att ha väldigt ont. Genast ropades Calle Santos upp från bänken och förberedde sig för ett byte. Och efter att Peter Santos krigat på en minut till genomfördes bytet och Peter fick vänsterlåret lindat direkt när han klev av.

Kalmarpressen fortsatte och även om HIF hade ett par uppstickare så var det helt klart Kalmar som var närmast att göra mål. I den 65:e minuten hade man en boll i mål efter en dubbelhörna men det dömdes bort för ruff mot Pär Santos.

I anfallet efter var Calle Santos ytterst nära att nicka in 3-1 men bollen styrde på en Kalmarförsvarare till hörna. I efterspelet på hörnan landade bollen hos Victor Santos som från straffområdeshörnet pricksköt in 3-1 och fick fira framför 37:an.

Foto: Bjarki Tordarson
Matchens lirare? Givetvis Álvaro Gud Santos
Foto: Bjarki Tordarson

Olympia är gudarnas boning. Och i den 74:e minuten kom han in. Gud.

Domaren hittade ett gult kort på Victor Santos med drygt fem minuter kvar i samband med en nickduell på mittplan.

På stopptid punkterade HIF definitivt matchen. Med en passning som bara gudar kan prestera så slog Gud fram bollen till Arnór Santos som från straffområdesgränsen tryckte upp bollen i krysset till 4-1.

Sportchef Jesper Santos hade svårt att få rösten att hålla när han efter matchen hyllade Gud som den största han spelat med på och utanför planen. Sen bar HIFspelarna Gud på sina axlar ut mot 37an.

En i raden av gratulanter var Sverker Eliasson som under Guds första tid i klubben hade honom inneboende hos sig. För Gud ville lära sig svenska.

Guden tackade sin fru och alla de som stöttat honom under tiden i klubben. Och han lovade att det inte var sista gången han kom till Olympia.

Mål: Emil Santos, Mikael Santos, Victor Santos

Gula kort: Victor Santos

Startelva: Pär Santos – Emil Santos, Peter Santos (59), Jesper Santos, Jere Santos (46)- Christoffer Santos, Victor Santos, Johan Santos, Darian Santos (74)- David Santos, Mikael Santos

Avbytare: Andreas Santos, Calle Santos (59), Robin Simovic, Gud (74), Arnór Santos (46), Jordan Santos, Ema Santos

Björn Velander BBL

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*