Med lite distans

Två dagar har gått sedan genomklappningen i Örebro. Den där känslan av frustration och besvikelse har lagt sig. Man börjar få distans till det hela och kan se det som hände ur ett litet annat perspektiv.

Känslan av besvikelse blev ju inte bättre för att Malmö (planenligt) slog Elfsborg igår. Men det var ju väntat i och för sig. Malmö har gått mycket bra efter uppehållet och är svårslagna på hemmaplan.

En fråga som många av oss supportrar ställer oss fortfarande är; Vad var det som hände i lördags?

Ska vi bena ur det en gång för alla och sedan gå vidare?

Vi kan konstatera att HIF gjorde en riktigt dålig insats. Det kan bero på många faktorer såsom för lite vila efter TFF-matchen. Det jag dock inte köper, det är gnället på underlaget. Vi måste väl vara förbi det nu? Oavsett om underlaget är undermåligt så HAR faktiskt Örebro förlorat på hemmaplan mot lag tidigare. Och de har naturligtvis vunnit mot lag utan att få motståndarna att se ut som statister på en filminspelning.

Positivt är att Conny åtminstone försökte göra en tidig förändring genom att rockera på mittfältet. Det hjälpte dock inte, men hade det gjort det, hade matchens första halvlek kommit mer i skymundan än vad den upplevs som nu. 

HIF gjorde en skitmatch – punkt –

***

Saxat från HD;

Och så till den eviga frågan: Blir det någon förlängning av det kontrakt med HIF (Marcus Lantz), som går ut vid årsskiftet?
“– Den frågan har jag faktiskt lagt åt sidan för tillfället. Nu gäller det att både laget och hela föreningen får lugn och ro, så att vi helt kan koncentrera oss på de avslutande matcherna i allsvenskan. Hur det blir med mitt kontrakt tycker jag därför är av underordnad betydelse för tillfället“, svarar Lantz.

Men för fan Lantz! (pardon my french…), VARFÖR har du inte haft samma inställning till denna fråga rakt igenom hela tiden? Tänk så mycket skit (främst från supportrar) du sluppit om du hanterat denna fråga på detta viset från första början! Det är ju precis SÅ HÄR som man önskat att denna fråga skulle hanteras, inte genom en massa gnäll i riksmedia.

***

Jag skulle egentligen ha skrivit ett inlägg angående den senaste tidens diskussioner om att SvFF planerar riva upp den nuvarande allsvenska formen och decimera antalet lag. Men det får bli en kort kommentar angående detta just nu, tills jag har mer kött på benen.

Det jag kan konstatera är att jag inte förstår poängen…

Allsvenskan (i den nuvarande formen) har ju det mesta en serie bör ha; Spridning på lagen från hela Sverige (nåja, nästan i alla fall). Spänning i både botten och toppen.

Det som saknas är publik. Och jag lovar att den kommer att finnas där då SvFF tar supportrarna och Allsvenskan på allvar!

HUR svårt kan det vara att ge oss fasta speldagar? Även om tv-bolagen vill splittra omgångarna, så får väl SvFF visa musklerna och bara diktera villkoren? Som jag sagt vid ett tidigare tillfälle; Allsvenskan är en produkt som ska säljas till köparen (folket/publiken/supportrarna), och om de inte ger köparna en tillräckligt bra produkt, så är det ingen som vill köpa den. Enkel logik…

1 kommentar

  1. Bra att Lantz tar en lugnare position nu. Så får vi hoppas att det löser sig för båda parter.

    HIF gjorde en skitmatch men ÖSK gjorde en toppmatch. Då blir det jäkligt ojämnt… Nu får vi hoppas att Conny kan trolla och få fart på gubbarna igen. Allt för många verkar vara i formsvacka.

    MFF imponerar (vad folk missar är att de gjorde det i våras med då de tog mycket poäng på svåra bortamatcher)

    Håller med om att de borde bli bättre på att sälja sin produkt. De skall tänka på slutanvändare och inte på mellanhanden (tvbolaget). Inkomster från TV m.m. borde användas till att ge riktat stöd till upprustning av planer m.m.

1 trackback/pingback

  1. Örebro SK – Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*