Conny dagen efter

Jaha, här spelar vi mot ÖSK. Borta. En erkänt svår match för HIF. I bagaget finns en match mot TFF, spelad i onsdags. ÖSK har vilat fem dagar efter att ha spelat HEMMA mot AIK. HIF har förutom TFF-matchen 55 mil till Örebro, en tuff resa i benen. ÖSK väljer att starta på högsta fart och vi kommer aldrig in i matchen. Det kunde inte sluta på något annat sätt egentligen. Det som stör mest är att Canal + väljer att bryta ut HIF- TFF och lägger den på onsdagen istället för på tisdagen. Ni vet väl vilken stor idrott som styrde bort HIF från tisdagen? Speedway. Det var viktigare att speedwaymatchen skulle sändas än att HIF skulle få sportsliga förutsättningar för matchen. Något som faktiskt, i slutändan, kan avgöra tätstriden.. Nåväl dags för Conny!

Jaha du Conny..

– Det är bara att ge ÖSK en eloge. Deras första halvlek måste ha varit en av de bästa i allsvenskan på 2000-talet. (På rak arm kommer jag bara ihåg HIF- Göteborg 2006 som varit nära, reds anm)

Pär slarvar vid 1-0-målet..

– Jo men samtidigt räddar han oss från en större förlust. Han gör flera fantastiska räddningar, både på skott utifrån och Paulinhos friläge.

Vad är det som händer?

– Kollektivet faller ihop som ett korthus. Det kan se ut som att Holgersson är ett rundningsmärke men i allsvenskan går det inte att försvara sig en och en. Man måste hjälpas åt och det var vi inte nära igår. Samtidigt som ÖSK faktiskt inte ger oss en chans att komma in i matchen.

De fick ju dessutom minst ett mål felaktigt bortdömt. Kanske två.

– Jo men det är sånt som händer. Har inte själv sett bilderna så det är svårt att kommentera.

Hur tacklar ni detta?

– Det är ju bättre att förlora rättvist om man nu ska förlora. Dessutom är det ju bara i en match som vi fallit igenom så här. En av 21. Känns inte så oroande om det inte fortsätter förstås. Men den inställningen hade vi inte efteråt. Vi får ruska av oss det här och vi är revanschsugna inför den 11.

Det stod någonstans att cupmatchen (semifinal hemma mot Mjällby) skall spelas innan derbyt?

– Nej det stämmer inte. Vi har ju spelare iväg på U-21-match med landslaget under den perioden.

Nu får vi hoppas att Elfsborg tar MFF (intervjun gjord innan MFF:s seger)

– Jo men vi har ändå allt i egna händer och koncentrerar oss enbart på det som vi kan påverka. Dvs våra egna matcher.

Bytena i halvtid, berodde det på skador? TV4 hävdade att Stoffe hade problem med en axel?

– Nej vi ville försöka förändra matchbilden och lyckades till viss del. Och jag känner inte till några skador mer än den på Wahlstedt förstås.

Okej, har inga ytterligare frågor så vi hörs igen den 12 september.

Det gör vi!

2 trackbacks/pingbacks

  1. Conny dagen efter « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll
  2. Örebro SK – Helsingborgs IF « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*