Nio omgångar kvar

Hur många trodde i februari att HIF skulle ligga i topp och ha chans på den ädlaste av valörer i årets Allsvenska nu när det är nio omgångar kvar, räck upp en hand nu!

Idag tänkte jag att jag skulle vara så där äckligt positiv jag bara kan…

Vi kommer väl fortfarande ihåg hur tongångarna lät i media och bland en hel del supportrar i vintras då HIF presenterade Conny Karlsson som ny tränare? Om inte, gå ut på nätet och googla lite så hittar ni rätt snabbt både det ena och andra, mest negativt dessutom.

Idag, efter 21 omgångar, ligger HIF på en otroligt bra 2:a plats, nästintill klara för åtminstone Stora Silvret. Men nu börjar de mest negativa fåglarna övergå från ljuvt kvittrande till ett läte likt goltuppen. Det har ju förlorats en match! “En match mot…Örebro SK…bah!” (Att sedan just Örebro SK ligger parkerade på en tredjeplats bortses)

Jag sällar mig skaran som drog ingång värsta motorsågen och spottade och svor efter matchen (den mot Örebro alltså). Men i grund och botten är det väl en sund reaktion, att fotboll är en känslofylld idrott är inget nytt. Men när jag väl fått stänga av motorsågen och göra en mer sansad reflektion av matchen (den mot Örebro alltså), så kom jag fram till att Conny har så jädra rätt. Vi förlorade bara och endast tre poäng, inte mer. Vi förlorade INTE hela säsongen!

Nu tappade vi serieledningen dessutom, men inte med 20 poäng precis. Det är två poäng upp till ledande Malmö FF, med nio omgångar kvar. Vi har dessutom långt, långt ner till de närmaste jagande underifrån.
Handuppräckning igen; Vem trodde DET i februari?

Med detta facit som vi nu har i handen, efter 21 omgångar, så ska det väl egentligen vara fan (pardon my french) om vi inte skulle vara fruktansvärt stolta över vad vår klubb, vår tränare och våra spelare presterat än så länge!??!

***

Inatt stänger transferfönstret för Europa. Som det ser ut nu i skrivande stund, kommer vi ha intakt trupp hela resan ut fram till November! Vi ska vara otroligt tacksamma för den saken. Tänk tanken; tre av de mest tongivande spelarna hade försvunnit, nu när det bara är nio omgångar kvar? Jisses…(hemsk tanke, ger rysningar…)

***

Det är ett par dagar kvar till nästa match (den mot Gefle alltså) och fram tills dess ser vi nu till att gemensamt sluta upp i en positiv anda och verkligen underlättar och ger styrka till vår förening, vår klubb och de som ska göra jobbet. Jag tror de skulle uppskatta det rätt mycket!

3 kommentarer

 1. Ett väldigt bra inlägg och positivisteten behövs. När nu ryktena om Lantz har kommit upp och förlusten (den mot Örebro alltså) är ett faktum måste vi kunna blicka framåt mot hösten. Som sagt, ett bra inlägg.

 2. Chocken var väl sättet vi förlorade på.
  Det har sagts att det var ÖSK som var så bra inte vi som var så dåliga.
  Jag håller inte med.
  Vi bjöd ÖSK på allt.
  Aldrig var en HIFare närmre än 4 meter från sin motståndare. Ingen press öht.
  Det avgörande 2-0 målet var talande. Efter att Holger blivit rundad (utan nån hjälp från Lindström) brydde sig Gashi inte ett dugg om att närma sig målgöraren. Han bara lunkade bakom ÖSKaren, utan att ens försöka markera.
  Kåmark var helt förstummad, och jag förstår honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*