Måndagsnotiser – en klar, en på väg bort?

Det har surrats och ryktas under en tid nu, men nu ska då det vara klart – Peter Larsson ansluter till HIF!

Det är Larsson själv som “kläcker” nyheten till danska Ekstrabladet.
– Jag vill ha mer speltid och det kan jag få i Helsingborg. Det blir ett låneavtal fram till augusti och så får vi se vad som händer därifrån, bekräftar Peter Larsson.

Vem är då Peter Larsson? 

Larsson började spela fotboll i IF Centern men anslöt till Halmstads BK:s ungdomslag 1999. Han flyttades upp till A-truppen 2003 och debuterade i Allsvenskan i augusti året därpå, mot Hammarby IF. Till en början användes han, på grund av hård konkurrens i mittförsvaret, ofta som högerback men lyckades så småningom spela till sig en ordinarie plats som mittback.

Efter att tidigare gjort två U-landskamper debuterade Larsson 13 januari 2008 i Sveriges landslag, via ett inhopp mot Costa Rica under landslagets årliga vinterturné. Samtidigt blev han den 1000:e spelaren att representera det svenska landslaget. Under samma turné gjorde han även sin första landskamp från start, mot USA sex dagar senare. Han togs ut som reserv på hemmaplan under EM 2008.

***

Samtidigt som vi får beskedet att Peter Larsson ansluter så nås vi av ryktet att Alexander Gerndt ska vara på väg till Groningen, och att det nu bara ska vara en kamp om klockan för Groningens del innan detta är klart. Inatt stänger transferfönstret och då vet vi.

Blir vi av med ytterligare en spelare och till vilket pris?

***

Tuan på HIF.se gör ett alldeles förträffligt arbete med att rapportera från träningslägret i Portugal. Jag lyfter på hatten!

***

Malmö FF tog (snodde) guldet och fick “böta” med 30 miljoner i underskott som straff…

***

Angående den felande(?) mittbacken, så är jag faktiskt inne på Walle Holmbergs spår, det kanske är så att mittbacken redan finns i truppen?

***

Träningsmatch ikväll igen! Ratta in TV10 klockan 21:00 och ni får se hur HIF’s “ungtuppar” tar sig an motståndet. Och precis som Conny sa efter matchen senast…det är en träningsmatch, inget att dra för stora växlar på.

1 kommentar

  1. Visst ska man ha i åtanke att det är tidigt på säsongen & bara träningsmatcher men jag börjar hellre allsvenskan med bra resultat på försäsongen än taskiga – vinster skapar mer vinster, det såg vi särskilt i höstas…

    Men matchen mot Elfsborg var tecken på tidig säsong med taskig markering men också taskiga domslut (första målet solklar offside) och sen att dom kontrade in sitt tredje när HIF jagade kvittering är inget att säga något om!

    Ang. Larsson & Gerndt så tur att man bara kör på ett lån för jag ställer mig tveksam till hans kvalitéer och lösningar finns i truppen med både Baffo & Holgersson – vet inte om man ska tro så mycket på Aftonbladet, brukar inte vara rätt på det men någon gång kan de ju ha rätt, hoppas dock inte det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*