I sommar blir Mjölkkossan en Kassako?

Det internationella transferfönstret stängdes inatt och vi HIF’are kan pusta ut, om än tillfälligt. Både Gerndt och Jönsson stannar kvar i klubben, fram till sommaren i alla fall.

Men om vi skulle börja och bara nämna gårdagens träningsmatch lite kort? May Mahlangus skott och därföljande mål var matchens behållning. I övrigt var det just en träningsmatch, tämligen ointressant för oss “vanliga”. Men säkert gav det tränarstaben en hel del att fundera över.

HIF spelade i alla fall 1-1 mot Odense, och i det avseendet så är det ett klart steg framåt jämfört med förra matchen, Elfsborg 1-3.

***

Ja, det fanns alltså bud från europeiska klubbar (Groningen samt Schalke 04) på våra två just nu bästa spelare, Gerndt och Jönsson. Men affärerna stoppades av olika anledningar, och jag pustar ut…

Även om uppskattningsvis 60 miljoner (totalt för bägge) hade varit ett lysande tillskott i kassan just nu, så är jag övertygad om att det sportsliga hade lidit en större förlust.

Nu är det bara att förbereda sig på att herrarna Gerndt och Jönsson har packat färdigt sina väskor till sommaren och beger sig ut på var sitt nytt äventyr i den stora vida världen (utanför Norrhult, där jag bor) och lämnar efter sig ett gigantiskt tomrum, men med en stor pengapåse kvar i klubbens händer.

***

Det är inte utan att jag blir både besviken och orolig. Besvikelsen är av rent egoistiska skäl. Jag hade gärna sett att två stora profiler stannat kvar i klubben för att nå målet i sena oktober 2011, guldet.

Orolig är jag naturligtvis för att det kommer bli svårt att ersätta dessa två. Svårt och säkerligen dyrt. Jag är helt övertygad om att det inte finns någon spelare kvar i Sverige att köpa in som har kapacitet att överglänsa dessa två, vilket gör att HIF kanske måste leta sig utanför skandinavien. Och då blir det genast mycket dyrare…

Att plocka hem och ersätta Gerndt och Jönsson med “hemvändare” såsom ex. Prica och Shelton (“ett exempel Helge, bara ett exempel”…), tror jag i och för sig skulle kunna lindra smärtan en liten stund. Under tiden får våra ungdomar chansen att smälta in ännu mer i den allsvenska HIF-kostymen.

Men det är bara rena spekulationer…

***

Redan nu kan vi konstatera att följande spelare (som var med och avslutade fjolåret) inte kommervara med och fira guldet(!) i höst; Ekstrand, Lantz, Jönsson och Gerndt. Tungt!

Och då ska vi vara medvetna om att minst två spelare till (Hansson och Nilsson) har flera ögon på sig under våren…Tungt!

***

Hannu Patronen verkar tappat tålamodet  i och med Peter Larssons intåg i HIF-truppen.
Vem klandrar honom?

1 kommentar

  1. Nä, det kan man inte göra och med tanke på vad Baffo visade upp så kanske inte heller lånet av Larsson blir mer än ett lån…

    Tycker det är trist att HIF inte ger Patronen chansen för med honom, Marcus, Baffo & Holgersson så har vi så det räcker med mittbackar i truppen och så kunde de lagt fokus & kosing på en bra högerback istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*