Inför Elfsborg – med P-O Ljung

För andra året i rad har HIF valt att förlägga sitt träningsläger på Dona Filipa & San Lorenzo Golf resort, i Algarve, Portugal. Här erbjuds en avslappnande miljö med närhet till bad och fantastiska planer, en dryg utspark från hotellobbyn. “Två tummar upp från oss härnere“, säger P-O Ljung, som även var med under fjolårets resa.

Inför morgondagens möte med Elfsborg på Estadio Algarve läggs kraften på att inventera truppen, och sannolikt då med fokus på ersättare till Joel Ekstrand och Marcus Lantz som båda har lämnat laget. Hampus Nilsson, åter från att ha varit utlånad till Värnamo ifjol, får förtroendet i mål. Backlinjen består av Holgersson, Nilsson, Patronen, samt Christoffer Andersson, som för dagen vikarierar som vänsterback för Edman (skadad). På mitten återfinns Bouaouzan och Gashi, samt Eiswohld och Bergholtz. På topp startar Sundin ihop med Jönsson och på bänken sitter Pär Hansson, May Mahlangu, Alexander Gerndt, Joseph Baffo, Abdul Khalili och Simon Thern.

Erik Edman, som dagarna före avresan till Portugal riktade skarp kritik mot såväl lagkamrater, som ledare, dras med en fotskada och har tillsammans med Mattias Lindström och Erik Wahlstedt under träningslägrets första tid mestadels ägnat sig åt rehabträning. Har ni diskuterat kritiken internt?
Det har vi, även om det för egen del kom överraskande, förtydligar P-O Ljung.
Han tycker det är beklagligt att kritiken framfördes via media istället för via de interna kanalerna och pekar samtidigt på vikten av att samtliga parter är trygga i sina roller.
Ser man till fjolårets resultat så blev det i slutändan väldigt bra, trots att förutsättningarna kanske inte var perfekta från början.

Klockan 20:00 imorgon drar säsongen igång på allvar och många blickar kommer att riktas mot de yngre spelarna. Vem eller vilka, kommer på allvar att ta upp kampen om en plats i startelvan.

På måndag väntar ny match, denna gång står Odense för motståndet och ytterligare ett par dagar senare väntar Bröndby. Dessa matcher kommer för övrigt att direktsändas i kanal 10.

1 kommentar

  1. Härligt med en klassisk inför-uppdatering! Abstinensen inför den kommande säsongen är självklart på topp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*