Lojalitet har många skepnader

Så har då det officiella beskedet kommit, Andreas Landgren spelar från den 1: e Januari 2010 i Udineses Landskrona BoIS inspirerade matchtröjor. Vem vet, han kanske spelari BoIS den dagen han återvänder till Sverige?

Har lite svårt att uppröras så värst mycket över det hela, förstår Andreas som måste känt en viss panik när den traditionella “Ung allsvensk spelare” dippen slog till med full kraft i våras.

Innan dess var han glödhet på marknaden och då blev Undinese intresserade och erbjöd unge Landgren ett kontrakt. Men Landgren ville avvakta vårens allsvenska och U-21 EM på hemmaplan för att se om det kunde komma in fler intressenter.

Varken Allsvenskan eller U-21 EM har gjort att några fler klubbar intresserat sig för Landgren, snarare tvärtom, och då gäller det att greppa sista halmstrået som i det här fallet var Udinese.

Det kanske bara hade funnmits sportsliga utmaningar i Ålesund och Viborg kvar ifall Landgren fortsatt säsongen som han inledde den? Har man att välja mellan Ålesund, Viborg och Udinese så väljer vem som helst Udinese.

Finns mycket goda viner från Friuli regionen i Italien där Udine ligger och jag hoppas att Andreas bjuder sin pappa Sven-Åke Landgren, mannen som är och förblir Mr HIF för mig, på ett glas eller två när han besöker sin son.

Läser man mellan raderna så tycker Andreas själv att det är för tidigt att sticka men han inser nog att det är nu eller aldrig som gäller?

Bättre som Jesper säger i HD att koncentrera sig på de spelare som vill spela i HIF.

Vi har en spelare i laget som kom redan år 2005

Han har använts som hjälpgumma på de flesta platser i laget.

Han har suttit mycket på bänken.

Han har aldrig vädrat missnöje i media.

Han ger alltid 100% när han ges chansen.

Han har aldrig bett om att säljas.

Han har spelat för två klubbar i hela sitt liv.

Han behöver ingen penisförlängare till bil.

Han heter Fredrik “Mini”  Svanbäck.

En väldigt oomsjungen hjälte som gör sitt jobb oerhört lojalt mot HIF och med helt rätt inställning när han kommer in eller får spela från start.

Tror att han spelat på de flesta platser i backlinjen och mittfältet vid det här laget, utan att gnälla över det. Han har representerat sin moderklubb FC Jaro och HIF och aldrig uttryckt en önskan om att får en “sportslig utmaning” i Danmark eller Norge.

Få spelare har åkt in och ut mellan startelvan, bänken och läktaren som Mini men han accepterar det utan gnäll i media. Respekt!

Visst kan man ibland undra om hans fotbollsskor är fyrkantiga men även om Mini tappar bollen så är han snabbt uppe och jagar ikapp motspelaren. Inga alibilöpningar eller lätt joggande tillbaka spel där inte. Mr 100% inställning.

Det var väl Erik Edman som sade det “Man kanske inte lyckas alls med spelet en dag men då kan man iallafall springa skiten av sig” och det är den inställningen Mini visar upp.

Hyllas den som hyllas bör, nästa gång Mini byts in på Olympia skulle jag vilja att hela publiken ger honom en rejäl hyllning, det är han värd!

Av: Stefan Christensen

2 kommentarer

  1. Faktiskt ett skitbra inlägg! Svanen förtjänar att hyllas, han har gjort en liten men ändå stor insats för HIF och står ändå med fötterna på jorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*