Arrividerci Landgren!

Idag blev det tydligen klart att Andreas Landgren lämnar HIF till förmån för Udinese, Italien. Men tydligen inte förrän efter säsongen…

Trots att Landgren lämnar som Bosman, så får HIF i alla fall några kronor för “god uppfostran”, närmare bestämt ca 5 miljoner enligt källor.

Men tanken som slår mig rent spontant, det är; Hur är det möjligt för Landgren att fortsätta satsa i HIF säsongen ut då tankarna förmodligen är i Italien? Kommer han att få spela något mer överhuvudtaget? Kan han bidra med något?

***

Andreas Landgren är trots allt en av mina favoriter i HIF och jag önskar han all lycka i proffslivet samt tackar för dessa år i HIFs rödblå mundering!

***

Nästa fråga för HIF är nu; Vem ska komma in och ersätta/fylla ut truppen?
Vi behöver nyförvärv! 8 miljoner från Razak och 5 från Landgren, borde kuna ge oss något hyfsade spelare?

7 kommentarer

 1. de 5 millarna kommer först när Landgren är spelklar

  och de 8-9 millarna för Razak är i stort sätt redan förbrukade (och uppteknade i fiolårets bokslu)

 2. Vem ska komma in och ersätta/fylla ut truppen?

  Mario Martinez säger jag utan att ha sett någonting alls av honom mer än de 2 frisparksmålen på youtube klippen. Lån med köpoption ska inte behöva kosta skjortan (nu när HIF försöker spara in på det mesta).

 3. Håller inte med dig Fredrik. Tycker tex Elm skötte ett nästan identiskt fall i Kalmar mycket snyggare och smartare. Landgren kommer ha en mycket tung uppförsbacke för en startplats i Udinese jämfört om han hade gått till en klubb som köpt honom.

 4. Lycka till är att ta i. Jag skiter i hur det går för honom. Men min åsikt är, precis som i fallen Stoffe och Lindström. En gång svikare ALDRIG tillbaka.

  Att ta in Stoffe var något som jag aldrig stödde.

 5. Bjärsmyr är ju i samma situation i Göteborg, och det verkar ju som om han stannar säsongen ut han också. Tror inte någon ifrågasätter honom, ändå har han en betydligt viktigare roll i Göteborg än vad Landgren har i HIF.

  Så Landgren kommer nog att fungera som inhoppare även resten av säsongen, det kan ju inte bli mycket sämre än vad han presterat sedan han började spela i HIF 😉

  Men jag önskar honom all lycka till i Italien och förhoppningsvis återvänder han en dag som en betydligt bättre fotbollsspelare än vad han är idag.

 6. Håller med Daniel, tycker innermittfältet med Bergholtz/Lantz/Scully/Chansa är tillräckligt bra redan. Eiswoldh knackar på dörren och tar Landgrens plats, likadant så kommer förhoppningsvis May att tillföra en del.

  På tal om pengar så finns ju även fortsatt intresse för Mariga, det borde ordna kassaklirr åt oss.

  Ska något in nu så är det en anfallsförstärkning och kanske en försvarare som behärskar både vänster- och mittbacksplatsen. Dock, aldrig i helvete Patrik Bojent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*