10 små negerpojkar…

Så hette en barnramsa när jag var liten. Senare fick jag klart för mig att det egentligen var en bok av Agatha Christie. I Sverige är nu inte denna titel korrekt, särskilt inte i barnkamrarna, varför man ändrat till 10 små indianer, enligt nysvensk standard. För övrigt samma standard som gett oss chokladbollar. (Och kanske lika bra det…) Men nu syftar inte titeln på någon bok. Den skulle kunna ha syftat på det svenska fotbollsförbundets oro för att våra afrikanska spelare ska förstöra svensk fotboll. Men det gör den inte. Den handlar helt enkelt om alla skador HIF har drabbats av.

I HIFs version börjar vi väl på dryga 20 tappra fotbollspelare som en efter en fallit bort. Larsson, Lantz och Ekstrand är otvetydigt de tyngsta avbräcken. Men när även Sundin och Holgersson verkar falla ifrån börjar det bli svettigt… HIF går nu in i den mest slitande och intensiva spelmånaden på hela säsongen, så vi visste på förhand att startelvan knappast skulle kunna vara den samma i match efter match.

Inför avspark hoppas jag dock bara på två saker:
Att HIF kommer hem med ett avancemang incheckat i bagaget och att vi inte drabbas av några nya skador. Låt oss hoppas att det blir så!

1 kommentar

  1. Heter den tio små indianer numera? Jeez…

    dessutom är väl egentligen inte det heller så överdrivet respektfullt som namn? Vi benämner en hel folkgrupp utifrån en spanjack-spagge som trodde att han hade hittat indien.

    Nåja. Hoppas att det här kan öppna upp för Yakubu och kanske även May. Sedan får vi väl hålla tummarna för att om någon eventuellt ska bli skadad, låt det då bli Landgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*