Lite från presskonferensen efter HIF-Twente

Vi tog del av den obligatoriska presskonferensen efter matchen, det var två tränare vi mötte och ingen av dem var helt nöjda med respektive lags insats. Matchen var klart fördelad i två halvor, där HIF dominerade den första halvan på bästa sätt och den andra halvan dominerades totalt av den holländska liga ettan. 

Steve Mclaren som tränar Twente var rejält besviken på den första halvleken de gjorde. Spelarna var inte inställda på försvarsspel utan ville gå ut och spela anfallsfotboll bara, Helsingborg gjorde det bra och tog tillvara på de misstagen som Twente gjorde sa han. Mclaren berättade att han i halvlek betonat innebörden av försvarsspel för sina spelare, förmodligen med en hög tongång. Det var med bestämda steg som Twente kom ut till andra halvlek. Deras andra halva av matchen var han mycket nöjd med, bortsett från utdelningen på de lägen som de skapade de sista 45 minuterna, där man enligt honom borde gjort en tre – fyra mål till.

 

Åge kom in efter Mclaren för att möta pressen, det första han berättar är hans besvikelse när det gäller resultatet och betonar att det inte är första matchen som man faller bort på grund av fasta situationer. Sammanfattat menar han ändå att man gör en bra insats, framförallt i första halvleken där man spelar ut Twente stundtals.

 

Det vi andra såg från läktaren märktes nog vid sidlinjen också för Åge tar upp deras starka vänsterkant, att de lyckades ta sig fram där hela tiden och att merparten av anfallen kommer på den kanten. Liksom alla andra var även tränaren förvånad över den låga publiksiffran och att inte fler tog sig till Olympia, Twente är det bästa (borta) laget som varit på Olympia i år och toppar dessutom den holländska ligan.

Åge Hareide
PK efter HIFs 2-2 match mot Twente 05/10 2012

 

Åge var också tveksam till en del av domarens insatser och det såg vi från läktaren när han i första blev rejält upprörd efter att man vinkat för offside när man i själva verket spelade sig själv. Domar nivån har diskuterats i Sverige men verkar följa laget även i Europa, tyvärr. Men i slutänden konstaterar man att det man faller på är de byten man tvingas göra på grund av skador, man försökte hålla sig till sin uppsatta ”game plan” men det var svårt när Twente tryckte på rejält under slutet på andra halvleken.

 

******************************************************************************************

Text: Jimmy Fors Bild: Bjarki Tordarsson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*