Leifs funderingar

På förhand hade man sagt att vi vann en poäng men nu förlorade vi två. Tufft.

***

Vår högerkant var överspelad i stort sett hela matchen. Inte bra.

***

Bra var däremot Peter Larsson och Atta. Ja så länge Peter kunde spela vill säga. Baffo gör ett bra inhopp.

***

Varför orkar vi inte? Den här utvecklingen har vi haft redan innan det tuffa matchandet. Var skadorna på försäsongen så otroligt betydelsefulla?

***

 inte på Facebookstölden. Conny Karlsson finns där men av någon anledning så stavar han Karlsson med C och är dessutom född 1965..

***

PÄR HANSSON.

***
Nikola Djurdjic

***
Med skadorna så försvann våra bästa försvarare. Bedoya är bättre än Accam i defensiven.

***

Slutminuter och HIF är ingen bra kombination.

***

Atta är riktigt bra idag men ändå är det han som missar markering på 2-1-målet och sedan inte räcker till vid kvitteringen.

***

Rachid var inte särskilt lyckosam.

***
Domare, på denna nivå, hur kan man vinka offside i det läget? Menar när Nikola spelar fram sig själv…

***

Samtidigt måste vi göra mål på våra chanser i Europaspelet.

***
Nya tag på söndag mot Mjällby. Har vi elva friska spelare att ställa på plan?

4 kommentarer

 1. Med Hareide/Schwartz lyckas HIF inte vinna de stora matcherna. Det finns alltför storsa brister som åter och åter avslöjas; Huvudspelet och närkampsspelet är alldeles för klent! Stoffe duger helt enkelt inte som högerback. Resultatet är såklart rättvist men jag tycker ändå att HIF bättre ska kunna stänga sina matcher när vi leder med 2-0. I slutet av andra halvlek med 2-0 i ryggen såg jag HIF gå fram med 3 spelare i en hög press och undrade vaför gör de så? Då hade laget varit tillbakapressat under större delen av halvleken och mest jagat boll. Rachid var mycket bra igår, några galna misstag mot slutet dock. Nikola var ju strålande i första halvlek men nästan helt osynlig i andra. Pär borde tagit Bengtssons reducering. HIF gav bort alldeles för många hörnor och det var ju i de fast situationerna som Twente ständigt var farliga. Innermittfältarna tappade mycket i andra halvlek. Kanske avgörande att HIF tvingades byta ut såväl Bedoya som larsson? Svensk fotboll håller tyvärr inte på den här nivån trots att HIF hade möjligheten att visa motsatsen igår.

 2. Det där med domarnivån i Europa som man milt sagt kan säga är skiftande gör att man nästan förlåter den svenska domarkåren för alla dumheter de ställt till med genom åren!

  Håller med Matjord om Rachid som var “man of the match” fram tills orken började tryta hos honom och alla andra – tycker dock inte att vi hade konditionsproblem i våras. Snarare problem med fokus på försvarssituationer men klart att när man som Åge gjort i flera allsvenska matcher inte valt att göra några byten eller först i typ minut 88, blir det synligt hos spelarna att man har ett intensivt schema.

  Var inte tanken med den nya given från HIF-ledningen att matcha in flera unga i laget? T.ex. Jesper Björkman som gjorde en finfin match brevid Baffo mot Sunderland kunde ju fått spela och undrar fortfarande vart det blivit av William Kvist som nästan är lika kvick & finurlig som Accam – då hade de mer rutinerade krafterna kanske orkat mer och klarat av att hålla 2-0 ledningen från i går…

 3. Åge har inte ringt mig ännu och bett om ursäkt för att han inte satte in Santos i stället för Wahlstedt! Vad som behövdes i andra halvlek var någon som kunde hålla bollen i anfallsposition så de andra kunde lyfta upp och hålla samman lagdelarna. Accam skulle ha gått över till höger mittfält och Djurdjic centralt mitt.
  Det blev i stället panik både på HIF:s bänk och på planen.
  Otur med A Bedoyas och framför allt Peter Larssons skador.
  Sedan hoppas jag att Lindströms högerfot har skickats till Berga bilrikt…
  HIF klarade 2-2 och i dag är jag ändå nöjd med resultatet.

 4. Matjord: Det stämmer angående Rachid i första halvlek i alla fall.

  I andra orsakade han en massa omställningar. Men åt fel håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*